За апартаментаристите, далавераджиите, олигарсите и вся остальная ... законът е наистина врата в полето, а държавата не само не им събира задълженията, но и им плаща за удоволствието те да я управляват

Nikolay Slatinski

Като съвестен данъкоплатец, който сега препуска из разни институции, включително вече фалирали издателства, за да си събира справките за данъчната декларация, сакън някъде да не съм забравил някакви 58 лева, аз подскочих от кървавото писмо на НАП!
Прочетох го със затаен дъх, направо със спрял дъх. Така са реагирали практически всички нормални, честни и почтени български граждани.
Но как са реагирали онези от апартаментарната партия, от прокорупционната комисия, от злоупотребите с еврофондове, от далаверите с държавни поръчки?
Ако на редовия данъкоплатец писмото на НАП е като последно предупреждение, какво ли им е на тях от него?
Как ли се върти в леглото си след такова писмо олигархът с футболното бижу само при мисълта, че току виж държавата решила да си поиска дължимите от него 58 милиона?
И как ли се изпотяват в съня си онези с ВИП-асансьорите и терасите?

В края на краищата има полза от кървавото писмо на НАП - то отново и отново ни напомня, че да си редови данъкоплатец у нас е като да си без вина виновен и виновен, до доказване на противното.
Ала за апартаментаристите, далавераджиите, олигарсите и вся остальная ... законът е наистина врата в полето, а държавата не само не им събира задълженията, но и им плаща за удоволствието те да я управляват. Тя им плаща за това удоволствие - с нашите пари. И нашето биволско търпение!

Фейсбук