За онези, които не искат протести ги "наградиха" с 20% по-висока цена на газа.

Енергийният министър Теменужка Петкова призна, че Булгаргаз коректно е изчислил тарифите и че синьото гориво наистина трябва да поскъпне с 20,3 процента. Честито на поддържниците на Борисов и на онези другите, на които им пречат протестите !

На 1 септември Петкова нареди на Булгаргаз, чийто принципал е министерството й, да оттегли ценовото си предложение за вдигането на цената от КЕВР, за да могат експертите й да направят проверка. Това на практика вкара целия газов сектор у нас в невиждан хаос, защото доставките на гориво не спряха, а в същото време нямаше утвърдена цена, по която да стават разплащания и да се издават фактури за синьото гориво. Председателят на КЕВР Иван Иванов бе категоричен пред OFFNews, че нищо не е пречело Петкова да си проверява каквото си иска и без да принуждава Булгаргаз да оттегля разчетите за септември.

Днес Петкова призна, че досега цените на природния газ са били много ниски заради коронавируса, но сега сигуацията на международните пазари се променила и сега тарифите тръгнали рязко нагоре. Може би трябва отново Теменужка да погледне сламките за цените на газа и в Турция и в Европа, а не да надува сметките в интерес на руснаците и приятеля им Бойко ... Честито на потребителите на парно и топла вода ?!

"Под лупа"