За съжаление преговорите се водят между политици, а експертите не са в партиите.

Ilian Vasilev

Не виждам разлика между това да участваш с министри и с отговорност в ново редовно правителство и така да можеш да влияеш отвътре и това да подкрепяш отстрани и пак да имаш отговорност. Така че, ДБ изобщо да не губят време с глупости за дистанцирана подкрепа.
Разговорите по теми са важни, но се губи време. 
Да опитаме с външната политика - след кримските "изяви" на Радев за мен е остро необходимо следващия външен министър да бъде изявена евроатлантическа фигура. Както и министъра на отбраната. Не виждам в кандидата на ПП подобна, защото са нови неизвестни стойности по темата.
Подобна е ситуацията с енергетиката - там битката е между ВЕИ лобито и класическата енергетика. Ако мислите, че тези които произвеждат под 7 процента от енергията и то прекъсваемо трябва да командват цялата енергетика, нещо сте сбъркали. Пазар няма, за това намесата на държавата е абсолютно необходимо, но не урбулешката. От кандидати за министър има доста хора свързани с големи фирми близки до олигарси. Не става. 
Само да обърна внимание, че при тези цени на енергията за индустрията не само че няма да има възстановяване и инфлацията ще мине двуцифрени числа /със стъкмистика сега я държат под 10 процента/. За съжаление преговорите се водят между политици, а експертите не са в партиите.
Същото е и с министерство на екологията - да го дадеш на радикал зелен означава това министерство да блокира проектите и развитието на страната. 
Следващият кабинет не е нужно да бъде партиен, трябва да бъде най-добрия за позицията.

Фейсбук