За тези патрЕоти ли ще гласувате ? Свързан тясно с турския предприемач Куш и незаконното строителство в Догансарай се кандидатира за депутат при Валери Симеонов

По данни от публикация на Биволъ - https://bivol.bg/nenchev-alepu.html

 

Милен Ненчев, свързан с инвестиционни интереси в Алепу

Шефът на бургаската РДНСК се оказва в пряка връзка с предприемач, участвал в скандалната приватизация на крупни терени в защитената зона “Алепу”. Милен Ненчев, който трябваше да провери скандалния строеж и не видя нищо нередно в “подпорния хотел”, е особено близък с турския бизнесмен Неждет Куш. Куш е ортак на бившия созополски кмет Панайот Рейзи, който бе отстранен от поста си предсрочно по обвинения в корупция. Именно по времето на Рейзи са били издавани и скандалните документи за строителството в “Алепу”. С помощта на Рейзи, фирма на Неджет Куш приватизира, само за един лев на квадратен метър, 147 декара в защитената местност до блатото “Алепу”. Това Биволъ разкри подробно още преди повече от 5 г. /виж тук/. Освен това при Ненчев бяха установени конфликти на интереси, след проверки от КПКОНПИ и ВАП.

През 2012 г. Милен Ненчев като управител на надзорната фирма “Ка Консулт БГ” ООД отговаря за надзора на строеж на сграда със смесено предназначение на Али Куш, в тузарския бургаски комплекс “Лазур”. Това личи от Разрешението за строеж. Няколко месеца по-късно Ненчев напуска “Ка Консулт БГ” и създава “Консултант 7 БГ”. Надзорът вече се прехвърля на новата фирма, в която Ненчев е едноличен собственик и управител. Това може да се види ясно от Разрешението за ползване, което е издадено през 2016-та година.

От Разрешението за ползване /РП/ се вижда, че един от възложителите на въпросния голям строеж е фирма “Енергийна ефективност БГ” ЕООД, отново собственост на Милен Ненчев. Това показва тясната обвързаност на шефа на РДНСК Бургас със скандалния бизнесмен от турски произход. По информирани източници при 90% от обектите на “Куш груп” строителният надзор се изпълнява от фирмата на Милен Ненчев. За всеки един обект на Куш, някоя , фирма на Ненчев получава съответна недвижима собственост в сградата. Понастоящем офисите на фирмите, свързано с Милен Ненчев се намират в сградата на Али Куш в к-с “Лазур”. Дори самият Ненчев живее в същата сграда. Служебната кола на РДНСК често е забелязвана да престоява паркирана в подземия паркинг там.

Един от станалите скандално известни строежи на Куш в к-с “Изгрев” до бл. 3А, който бе обект на разследване от Прокуратурата и Икономическа полиция, заради многобройни сигнали за порочност на документацията, също бе надзор на фирмата на Ненчев “Консиултант 7 БГ”.

Шефът на РДНСК крие конфликтен бизнес зад подставени фирми

Редица данни и факти сочат, че шефът на РДНСК Бургас прикрива частен бизнес в строителния надзор зад подставена фирма. Това се прави за да се избяга от търсене на отговорност поради недопустим конфликт на интереси със служебно положение. Врътките са, за да се прикрият преките следи към Ненчев и да бъдат въведени в заблуждение проверяващите от КПКОНПИ и ВАП. 

До момента КПКОНПИ е установила наличието на конфликти на интереси срещу Милен Ненчев, които са потвърдени с Решение № РС-7826-20-085 от 29.07.2020 г. 

Решение на КПКОНПИ установило конфликт на интереси срещу Началника на РДНСК- Бургас и фирмите на неговата съпруга

Констатираните нарушения и съставените актове след проверките на  КПКОНПИ от страна на строителния контрольор в Бургас са потвърдени и от Решение №1645/25.11.2020 по адм.д.№1960/20 на БАСВъпреки разобличаващите разкрития, недопустими за поста държавен служител, особено на ръководна позиция,  Милен Ненчев е непоклатим на Началническото си място на една толкова стратегически важна институция, особено в конфликтен район, какъвто е Южното Черноморие.

Доган Сарай – “Параграф 22”

...

РДНСК и лично Ненчев отказват да предоставят информация за действителното състояние на строителните дейности и обекти в Доган Сарай, въпреки официалното искане за достъп и нейният надделяващ обществен интерес, по смисъла на ЗДОИ, от страна на Биволъ". 

Защо да се чудим, че един 19-годишен напръска с червен спрей шатрата на тези уж патриоти обслужващи интереси посочени с факти по-горе в публикацията на Биволъ, които за пореден път ни отварят очите за истината. 

"Под лупа"

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов и неговия Областен координатор за регион БЯС /Бургас, Ямбол. Сливен/ Милен Ненчев. Неслучайно днес Ненчев е втори в кандидат депутатската листа на “Коалицията Воля НФСБ” за Бургас, непосредствено след председателя на партията Валери Симеонов.