За това "Оставка", по живо, по здраво и избори. И служебно правителство.

Илиян Василев
Новата пропаганда на ГЕРБ е да фокусират критиката върху президента Радев като внушават някаква тотална параноя по отношение на служебното правителство, което той ще назначи.
Страхът идва от възможността Румен Радев да смени ръководството на ДАНС, включително хората на Пеевски във всяка една от силовите структури на ниво, което не изисква одобрение на Парламента, както и на ключови държавни компании, включително в сферата на енергетиката.
Да повторим - няма нищо страшно в това, че Румен Радев ще назначи служебно правителство. Поради ниското ниво на компетентност на това правителство една от най-лесните работи е да бъдеш по-добър от сегашните.
Служебното правителство не може да продължи безкрайно, тъй като без парламент, не може да реши основни проблеми на кризата - тоест аргумента че Радев ще продължи нарочно мандата му за да управлява лично са безотговорни и невярни.
Това че и Ненчев и Плевнелиев, и СДС -ари се включат в хора на Станишев и Първанов в атаките срещу президента говори, че Радев е постигнал ниво на автомност от БСП, което го прави достоверен, когато иде реч за ангажираността му с промяната на Системата, поне що се отнася до Гешев.
Това е реал политиката за която ви говорих.
Борисов очевидно е слаб картоиграч, как точно ще вдигне ГЕРБ на протест срещу служебното правителство, като му е ясно че неговите протести са платени и видя съдбата на един контрапротест. Стана смешен.
За това "Оставка", по живо, по здраво и избори. И службено правителство. Нито един от съмняващите си в необходимостта на служебно правителство и обслужващите сценарий за оставане на правителство на сегашните юнаци не представляват протестите.
Могат да опитат кабинет начело с някой от СДС, може и Ненчев да поканя или Плевнелиев. Само ще изхабят тези хора и последните остатъци от публично влияние което те имат.
 
Фейсбук