Здравният инспектор доц. Ангел Кунчев: Не е препоръчително да се правят повече тестове по инициатива на община, работодател или организация.

кадър от БНТ

Това каза по БНТ главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той обясни, че когато има огнища, има възможност и за дифузно разпространение на заразата и има излизане на вируса извън огнището.

"От 140 положителни днес близо 60 са от Смолян. В тези огнища се опитваме да действаме фокусирано и локално. Имахме такива на много други места и до седмица успяваме да ги потушаваме. Надявам се, че и тук мерките ще дадат резултат", каза доц. Кунчев. 

По повод случаите на заразени в Смолян работници, той обясни, че в момента здравните инспектори са се фокусирали върху предприятието. По думите му чешкият собственик е създал много добри условия и всички необходимо е направено.

И защо да има тестове, че да се откриват нови заразени ?! Я да я караме както преди - малко тестове - малко заразени, че да няма какво да обясняват ония от НОЩ и властта ...

И защо изобщо да говорим за някакъв страшен коронавирус, когато тъй и тъй смъртта си коси най-яко сред българите и без вируси, а и идвал нов свински гриподобен вирус и вероятна нова пандемия от Китай ...

Като ще се мре, ще се мре и без и с тестове според Специалистът ?!

"Под лупа"