З0 000 гласа от Турция за президент евроатлантик - разбирай за ГЕРБ *

Най-авторитетната изселническа организация в Турция - "Балгьоч", призова българските граждани в страната да гласуват на изборите за държавен глава на 6 ноември, като нарече ограничението за разкриване на до 35 секции дискриминация. 

"Гражданите, които живеят извън България, въпреки направената дискриминация и изкараните препятствия, ще дадат своя принос с гласовете си за избор на президент и ще изпълнят своя дълг", се казва в съобщение на председателя на "Балгьоч" Юксел Йозкан, цитирано от Дневник.

Тези, които ще се върнат да гласуват в родината, ще са малко на брой, вече започна учебната година и няма как децата им да отсъстват от училище. Няма и национален празник с почивни дни. Що се касая до това колко ще гласуват тук, то те ще бъдат около 30 000 души. Това ще бъдат гласовете които ще изпратим в София за новия президент.Причината е в малкото на брой секции. В Бурса от 42 паднаха на 9. Въпреки това ние като дружество ще положим усилия за по-висока избирателна активност, заяви преди седмица Йозкан в интервю за Хасково.нет. Като неправителствена организация ние пожелаваме успех на всички кандидати за президент на Република България. Аз съм убеден,че нашите членове ще изберат кандидат или кандидатка с визия и голям политически опит, казва още Йозкан. Той допълни, че изселниците ще гласуват за този или тази, които представят България като истинска членка на Европейския съюз и НАТО.

България няма право да губи време и шанс. Ако не направим правилния избор, родината ни ще остане без млади хора и бъдеще. Ние българските изселници не искаме това и затова ще гласуваме, обясни председателя на "Балгьоч". 

През януари в Бурса Федерацията на балканските изселници и емигранти „Балгьоч" отбеляза 31-годишнината от създаването си за първи път без представители на ДПС.

http://offnews.bg/ 

*Заглавие за " Под лупа"