Иванчева показа, че протестният потенциал е огромен.

Ilian Vassilev

Иванчева показа, че протестният потенциал е огромен. И следващите избори през есента могат да бъдат началото на процеса на дългоочаквана промяна чрез протестния вот.
Големият проблем на протестният вот е нескопосаните опити на БСП да го узурпира. А това е токсична партия за всичко, зад което се изисква морал, почтеност.
Там има свестни хора - но не може с Гергов да бориш корупция, с Нинова да бориш Цацаров, с Кирил Добрев да искаш почтеност.
Протестният вот иска своята представителност - но тя не минава през познатите схеми и партии, и в никакъв случай не може да бъде изразен през партиите на статуквото. Разбира се - ще се опитат да го подменят с ерзаци като Слави, но всичко зависи от правилни ходове.
Защото голяма грешка е да се подценяват възможностите на Борисов. Но и той не е всесилен, защото е човекът оркестър . Няма качествени хора около него - и една от причините е че е човек, който не търпи качествени хора.
Сега разбирате и защо няма да има електронно гласуване защото българската емиграция е просветената част от народа.
И все пак не успяха - Пеевски и Борисов - да убият Демократична България - не успяха да пресъздават Решетниковия парламент в ЕП. Имаме наш човек там, и той ще ни казва какво става, преди да премине филтъра на партийните централи.
Поздравления за момчетата и момичетата от ДБ, които направиха скромна, нискобюджетна, но кампания със сърце.
В същност нямаше по-добра кампания от тази на ДБ, особено ако измерим разходи - ползи.

Фейсбук

снимка : Нова ТВ