Играта загрубя - ЕК да гледа и да слуша - арести, пресконференции!

Един неосъществен даскал по физическо Играта загрубя - ЕК да гледа и да слуша - арести, пресконференции!направи всички на луди!

Живеем в държава, в която жандармерия, полиция и военна техника ще пази черешовата реколта!

Живеем в държава, в която се преправят съобщения в полза и по желание на вътрешния министър, Цветан Цветанов и явилият се, и предал доброволно в бюрото на Интерпол в Дубай, Христофорос Аманатидис се оказва „арестуван” според трактовката на МВР-министъра!

Живеем в държава, в която подопечния Пресцентър на МВР пуска съобщение, че са задържани от полицията Димитър Желязков-Очите и Антон Петров, /когото Цветан Цветанов обича да назовава Хамстера, заради избиването на комплексите си, че знае прякорите на набедени от него лица са бандити – бел. Л. М./.

Оказа се, че и това бе поредният кьорфишек на Цветанов и Желязков и Петров са били викани в МВР-управлението за справка, но са били пуснати!

Причината, двамата организирали атентат срещу шеф в ГДБОП! Причината е пак според министър Цветанов, не според някой друг!

И както бяха арестувани, както бяха задържани за подготвяно покушение – двамата цитирани от Пресцентъра на МВР се оказаха на свобода, и тогава стана ясно, че въпросните Петров и Желязков получили предупреждение от МВР!

Питам: откога заподозрени в подготвян атентат и то на висш полицай ги пускат на свобода?

Обяснението беше, че службите получили данни, че двамата „атентатори” се срещнали в Бургас, за да обсъдят тактиката за осъществяване на планираното покушение.

И още веднъж задавам въпрос: защо ги пуснаха, щом е имало подозрение за толкова сериозно престъпление – за да се подготвят за атентата ли!

Играта загрубя - ЕК да гледа и да слуша - арести, пресконференции!На кого ги разправят тези смехории от МВР, кой им пише сценариите, тотални измислици могат да станат начало на виц, но борба с организираната престъпност?

Няма как да станат! На това място народът казва „Виж, ми окото!”

Има и версия – че атентаторите са били пуснати, за да си свършат покушението и да видим колко лоши хора са, а широко огласеният арест се оказа „викани в полицията за справка”!

Ех Цветанов, ех напъни за премиер!

Тези смехории и на дъщерите си да разкажеш – пак ще им стане смешно и скучно!

Пък и защо ще убиват някого от ГД БОП – да не би там да работи някой Антонио ди Пиетро, или филмовият му образ Корадо Катани?

Българското ГД БОП се прочу с това, че главният заподозрян за убийство „се самоубива” в присъствието на антимафиотите...

Но, млъкни, сърце е казал Поетът!

Осъдените братя Галеви се изпариха и когато настана време да влязат за изтърпяване на наказанието си, тях вече ги нямаше в наличност!

МВР-министърът Цветанов започна да зове Галеви както Жулиета и зовяла Ромео – да се върнат! Форумите го спукаха от шеги и закачки – настана голямо веселие от тази знакова издънка на властта.

Единственото, което можехме да направим, е да припомним хита на група Любе „Позови меня!”

След като стана ясно, че така наречените братя Галеви липсват,

премиер и вицепремиер тръгнаха с изменени лица и кипваха, колчем някой любопитен журналист им се изпречеше отпред с въпроса за липсващите братя Галеви!

Борисов избухна няколко пъти, прехвърли вината върху съд и прокуратура, докато се намери някой да му обясни, че тези неща със задържането не стават така, както той си ги представя!

Миналата седмица Върховният касационен съд /ВКС/ ги осъди на по пет години затвор за сформиране и участие в престъпна банда за рекет и изнудване.

В момента, в който съдията удари с чука, и издаде осъдителната присъда, да идва съдебната полиция, да слага белезниците и да откарва в затвора осъдените. Това е поискал премиерът Бойко Борисов на редовното заседание на Министерския съвет в сряда от зам.-министъра на правосъдието Деница Петкова.

Председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев не се съгласи с предложението на премиера Бойко Борисов - осъдените на втора инстанция автоматично да бъдат задържани под стража. Според Груев, по този начин се нарушава презумпцията за невинност и няма как преди решение на Върховния съд осъдените да бъдат лишавани от свобода.

Както се казва, докато едни са бягали по плаца и са се катерили, за да станат огнеборци, друга са се надбягвали на пистата, за да завършат висше образование, а трети са учили право!

Има разлика...

На редовно заседание на Министерския съвет темата се разисква по следния начин:

Играта загрубя - ЕК да гледа и да слуша - арести, пресконференции!Лошият съд на Цветанов се оказа виновен, заедно с прокуратурата, че осъдените Галеви, не са били намерени от съдебна охрана за да бъдат приведени в затвора! Това се оказа истината според премиер и вицепремиер!

Само, че съдебна охрана и местата за лишаване от свобода са към Министерство на правосъдието, ако не знаят двамата другари – някой да им обясни!

Цветанов ги обяви за държавно издирване и с Борисов започнаха да си повтарят като мантра, че ще ги намерят и заловят!

Третата сага се оказа с прицел бизнесменът Гриша Ганчев!

В началото бе Симеон Дянков, който обясни в парламента, че има някакво разследване за източване на ДДС в огромни размери от известен голям бизнесмен, на когото не посмя да изрече името...

След Дянков, другият вицепремиер - Цветанов започна да разказва напоително как има задържани, претършуван офис на Литекс комерс, спомена „уж” мимоходом името на Ганчев, поясни, че има иззета документация за укриване на ДДС в големи размери, както и задържани, след които бе синът на Ганчев!

На сутринта след „ударите” по „организираната престъпност” Гриша Ганчев даде интервю в Дарик радио и обясни всичко най-подробно около раздуханата от МВР и Цветанов дейност за борба с организираната престъпност...

Ганчев обясни, че всичко раздухано около проверката са кьорфишеци, а слухът, че е внесена захар от района на Чернобил направо го развесели!

„Има ли там захарна тръстика?” попита той и отрече тази измислица.

Другото, което Ганчев опроверга бе, че не данъчните са разкрили някаква измама с ДДС, а той от две години алармирал за подобни схеми!

Същото направи и министърът на земеделието Мирослав Найденов: „Няма как да се внесе захар от Чернобил!” опроверга той слуха, въпреки, че същото се тиражира и от вътрешния министър Цветан Цветанов!

Знаково интервю за „успехите си” даде самият Цветан Цветанов в ефира на bTV.

В него той обеща да намери Галеви. Потвърди съобщението, че имало разкрит заговор за планирано убийство на висш служител на ГД БОП, и започна да увърта за „планирания” атентат.

Очаквано на Цветан Цветанов не му трепна окото, когато му обясниха, че Главният прокурор е обяснил, че няма законова възможност да се задържа някой след прочитане на присъда, при мярка за неотклонение парична гаранция и още две инстанции, пред които може да се обжалва произнесеното от съда.

Казано с две думи: показано бе на вътрешния министър, че е бос в действащите закони!

Не минаха няколко часа и вътрешният министър отново изля вълненията си в друго интервю!

С едно интервю – три заека!

От думите му научихме, че Димитър Желязков е имал среща с Антон Петров, това за Цветанов и хората около него явно е било достатъчно, за да заподозрат двамата, че готвят нещо!

Колко удобно: Антон Петров бе замесен от МВР в схемата „Октопод” около Алексей Петров – самият Петров е в ареста неизвестно защо! И ето ти шанс, щом са се срещнали Петров и Желязков в Бургас, то това трябва да означава, че готвят атентат, че Петров не е невинен и е добре да му се даде по-висока присъда!

От тази среща с един куршум се нанизваха поне три заека: Алексей Петров е „правилно” задържан, подсказва се на съда, че Антон Петров трябва да получи по-високо наказание, дава се рамо на бъдещите присъди по делото „Октопод”...

Реакцията на МВР по тази среща е, да се викнат в МВР и да подпишат предупредителни протоколи, че са се срещнали?!

Нещата стоят далеч по-убедително: имаш среща с хора, за което от години се говори, че са криминално проявени, имаш очаквана присъда по знаково дело „Октопод”, гражданството се подготвя за бъдещи високи наказания, въпреки че по „Октопода” май се оказа, че ...няма октопод!?!

Накрая не без значение е и фактът, че се подмива имиджа на ГД БОП, който след шумния провал със „самоубийството” на основния свидетел по делото за убийството на Мирослава заспива! Припомням, че при обиск, при който поемните лица са били оставени навън от имота, който е трябвало да бъде престъпен, вкарания жилището единствен свидетел по убийството на Мирослава от Перник, се „самоубива” в присъствието на служители на ГД БОП!?!

Цветанов очаква да повярваме, че Аманатидис не се е предал а е арестуван!

Третият улучен заек от това второ интервю на Цветанов в разстояние на няколко часа бе използвано, за да потвърди, че Христофорос Аманатидис не се е предал в Дубай, а е бил арестуван!

Нещо, на което няма как да повярваме, след като още при съобщението на тази новина, източниците на Сашо Диков бяха го посъветвали по-скоро да пуска информацията за доброволното предаване на Таки в офиса на Интерпол в Дубай!

Така се развали сметките на някои висши корифеи в МВР, тъй като при доброволно предаване юридически нещата не са толкова тежки и говорят за оказано съдействие, а при арест на издирван с години човек, който се е укривал – налице са утежняващи вината му обстоятелства!

Люба МАНОЛОВА

lubamanolova.info