Идеята, че прокуратурата ще разследва когото и да било от нейните прокурори, политици, бизнесмени, е не само наивна

Ilian Vassilev

Идеята, че прокуратурата ще разследва когото и да било от нейните прокурори, политици, бизнесмени, е не само наивна. Изпращането на сигнали до КПКОНПИ или Цацаров само ги легитимира като органи на правосъдието. 
Както много пъти съм казвал - не само е излишно, но е и вредно. Това по повод на поредните сигнали от Иванчева и Петрова срещу Иван Гешев за имоти.
Тези разследвания освен оправдания не могат да произведат и тези актове на прокуратурата и КПКОНПИ вече служат за обществена индулгенция, включително през пропагандата на медиите.
За това по-добре изпращайте сигнали до разследващи журналисти. Само публичността може да ви даде полето на справедливостта и възмездието, което ви липсва.
Същото се отнася и до КЗК - която доказа за пореден път че е част от системата с бухалките, която преразпределя собственост в полза на власт имащите.
Не са само горивата и Лукойл. Значи Петр Келнер, най-големия инвеститор в Централна и Източна Европа не може да придобие Нова ТВ, но местния олигарх Домусчиев, зад кадър Пеевски, може.
Емилиян Гебрев не може да придобие Дунарит, Пеевски може. Вижте състава на КЗК и семейната им свързаност с други звена от властта.

Фейсбук