Избираме представители не в българския, а в европейския парламент

Vessislava Tancheva

От странния "Трима в студиото" формат на Нова ТВ, в който тази сутрин сили мерят Марешки, човек на Симеонов и чугунена реинкарнация на Сидеров, избирателят може да си направи два извода:

1. Следващата седмица вероятно ще видим други трима, а за десерт в седмицата преди изборите ще ни предложат crème de la crème - ГЕРБ, БСП и ДПС. Прозрачна тактика; 

2. Сред днешните кандидати нито един не осъзнава за какво се бори. Ама буквално!

Съдейки и по подбраните "случайни минувачи", избирателите им също идея нямат какви избори предстоят и каква е работата на онези, които се канят да пратят в Европарламента... Едните откровено демагогстват върху популистки домошарски теми, другите в невежеството си вярват, че най-големият проблем на ЕС са точно техните пенсии.

 

Искам да видя, ще има ли в тази кампания политическа сила, която да опита поне да върне реалността в дебата? 

А тя е проста - избираме представители не в българския, а в европейския парламент. Т.е. търсим хора, които могат да виждат отвъд носа на провинциалните ни драми и ще работят в интерес на гражданите на Европейския съюз, равноправна част от които сме ние, българите.

Да, да, знам, че сме равноправни, ама не баш дотам, щото Шенген, Еврозона и т.н..Обаче, нашето изоставане от най-добрите в Съюза не е проблем на ЕП, а на нашите, български правителства и по-точно - на тяхната некадърност и корумпираност. И на нашето безкрайно търпение към тях, разбира се.

Чакам! 

Фейсбук

колаж : Фейсбук