Изборите няма да ни спасят от редовното замърсяване на въздуха в Бургас

Истината е проста и неприятна, защото показва, че изборите за парламент и местните избори за последните 14 години не са променили нищо по отношение на редовното замърсяване на въздуха в Бургас. Дали на върха са били червени, герберасти и патрЕоти замърсяването е било нещо като константна величина, както е и сега в процеса на предизборните борби за кокала ?!!

Не съм чул, нито видял някоя партия или коалиция да набляга на този жизненоважен проблем, който причинява смъртта на над 7 млн. души в световен мащаб през 2017 г. по данни на СЗО. Сравнете го с ковидпандемията и ще видите разликата за година . За година пандемия от Ковид-19 имаме над 2.6 млн. починали, а от замърсяването на въздуха са 7 млн. души ?!!

Данните са от https://www.iqair.com/world-air-quality :

Погледнете и данните за Бургас !

Да, това е грозната истина ?!!  Политиците се борят сега за гласове, говорят глупости, обещават само и само да се докопат до властта и да се уредят с положение, влияние и пари, но нищо друго не ги интересува ?!!

Вчера говорих с кандидат-депутатката г-жа Ивелина Василева пред шатрата на ГЕРБ за изборите на ул.Богориди и я попитах какво прави тя и партията й да намалят замърсяването на въздуха на Бургас с ФПЧ, защото тя бе в миналото министър на екологията, но отговорите й ми показаха, че отново нищо няма да се случи, защото липсва решимост, воля, организация управляващите да се справят с проблема. Разчита се на смяна на печки с твърдо гориво, санкции върху автомобилите, но никой от тях не дръзва да се бори с истински големите замърсители - промишлените предприятия като Лукойл, Кроношпан, Топлофикация ...

В заключение ще кажа, че само една коалиция има нещичко засягащо проблема със замърсяването на въздуха в Бургас, но дори и да прескочи изборната бариера силите й няма да бъдат достатъчни за промяна ... Те щели да гонят мутрите ... А Вие вярвате ли ?!!

Христо Луков

"Под лупа"