You are here

Избори в Каталуния, последните новини от кампанията

Експрезидентът на Правителството на Каталуния Карлес Пучдемон планира да участва в днешната демонстрация в Брюксел, където той живее, след бягството му от Испания.

снимка : Twitter

Демонстрацията е  в подкрепа на независимостта на Каталуния и Пучдемон ще призове Европейския съюз да промени позицията си по този криза.

Освен това, в този трети ден от кампанията за местните избори на 21 декември, кандидатите Джорди Турул от "Заедно за Каталуния" и други прясно освободени от затвора - Карлес Риера (CUP), Инес Аримадас Гарсия, Микел Исета  (КПС), Ксавие Доменек (CatComú-Подем), Ксавие Гарсия Албиол (PPC) ще участват тази вечер в дебат за изборите, който ще се излъчва на живо по TVE 1, радио 4 на Каталуния, по Канал 24 часа и на Уебсайт на RTVE.

Днес се очакват много протестиращи по улиците на ЕС Брюксел в подкрепа на независимостта на Каталуния, които ще настояват Европейският съюз да заеме позиция по политическата криза в Испания.

 Полицията Брюксел и организаторите редовно провеждаха заседания през последните седмици, за да се споразумеят за пътуването до Брюксел и други практически въпроси по протеста-https://elpais.com/ccaa/2017/12/04/catalunya/1512372691_292945.html

Ето и някои туитове от профила на Джорди Турул в Twitter :

 

Активността на последователите в Туитър на водещите лица-участници в предстоящите на 21 декември избори показват, че нещата с независимостта на Каталуния едва ли ще се случат ...

Превод и редакция : "Под лупа"