Изобщо нямайте съмнение, че пак ще спасяват банки, в случай ББР, с наши пари - кредитите, които Корпулентния няма да върне.

Ilian Vassilev

Както и прогнозирах. След като уби в буквалния смисъл КТБ, Кой? като една истинка "Ирма", се прехвъри в ПИБ и там щетите бяха незабавни. След като чуждестранните банки отказаха да му предоставят кредити - той се насочи към малкото останали български банки. Но те нямат силни капиталови буфери и не могат да финансират Корпулентния при неговите условия - парите напред и веднага и да не питат много за обезпечения за да не им прати данъчни или прокуратура.
Тогава Той? и всички корпулентни се насочиха към Българската банка за развитие /Гергов тоже/, която се превърна в ББР за олигарси.
Не само отпускат кредити, и то непропорционално големи спрямо профила на клиента, за който е създадена банката - малкия и среден бизнес - говорим за кредити от десетки милиони лева, при това в значителна част от които няма адекватно обезпечение, ББР е в прединфарктно състояние.
Горанов търси да прехвърли горещия картоф на министъра на икономиката. Той пък се чуди как да се измъкне от ситуацията и за всеки случай ще назначи свои хора. Въпросът е, че тези които ще освободи искат да ги освободи и от отговорност, а това е трудна работа, защото нещата не вече работата не опира до министъра на икономика, който се дискредитира тотално с Дунарит.
Но междувременно на БНБ би трябвало да и е писнало от подобни упражения, защото твърде скорошен е примера с КТБ.
Ето Ви конкретно искане - Горанов и Караниколов с оставка - за тотална управленска неадекватност и най-вече за торпилиране на шансовете на България да влезе в Еврозоната. Те не са деца да не разбират, че трусовете в банковата ни система ни самоизключват от този процес. Отговорността им за ББР е лична.. Следват още силни трусове защото Кой? търси новата си жертва. Интересни събития се очакват около банка Виктория.
Изобщо нямайте съмнение, че пак ще спасяват банки, в случай ББР, с наши пари - кредитите, които Корпулентния няма да върне.
Колкото и да крият далаверите в ББР, няма как да не излязат наяве. Трусовете в банката могат със сигурност да свалят това правителство, нищо че няма депозанти.
Корпулентният продължава да разрушава стойност и банки, изобщо всичко до което се докосне..
Отново си мислят, че могат да мобилизират Цацаров и да затворят за разпит УС на БНБ докато не кандисат на тяхното.
Искам да ги предупредя - втори път никой няма да позволи натиск върху БНБ.
Докато управителите на БНБ си вършат работата те имат моята безусловна подкрепа. Тук няма партии, идеологии - това е БНБ и държавата.

Фейсбук