Илиян Василев : ГЕРБ подкрепя Копейкин за да организира що годе приличен протест утре.

Ilian Vasilev

 
Не е само президента Радев, който показва мускули пред Петков. ГЕРБ подкрепя Копейкин за да организира що годе приличен протест утре. И действително ще се опитат да щурмуват сгради или създадат някакъв зулум за пред телевизиите.
ВМРО лидерът Каракачанов пък заплаши с камъни Петков. Няма да бъде за пръв път ВМРО да работят по поръчка на Азиатския отдел на руското министерство на външните работи и да нападат български министър председатели, които са се опитали да реализират самостоятелна стъпка във външната политика.
Шойгу обяви информационна война, каза че Русия не може да си позволи да я загуби, след което посолството им се активизира забележимо.
Това което подразни силно Москва е, че Петков пое под личен контрол и подкрепя интерконектора с Гърция, а това означава потоци на неруски газ към Източна Европа. Борисов на практика не направи нищо за реалното преодоляване на многобройните пречки, но охотно го навестяваше с джипката за да си прави пиар за пред американци и европейци.
Макар, че съм напълно наясно с опасностите на македонския национализъм, ако бъде пренесен в ЕС, още по-наясно съм, че грубите опити да се ограничат пълномощията на Петков във въшната политика преди визитата му в Скопие, унищожават всякакъв шанс за намиране на приемливо решение между нашата позиция и тази на Северомакедонското правителство. Не може да бъде логична и смислена позиция, при която президента априори ти забранява да търсиш решения извън матрицата, която обаче не дава решения и която е ултимативна - символ на мегафонната дипломация.
Янев и Радев наляво и надясно обещават да нямаме позиция по Украйна /тоест Русия си е свободна да я напада както си иска, а ние сме пас/. Това е удар в гръб, който демонстрира огромната опасност пред която е изправен министър председателя от обединението на всякакви ретроградни сили, които нямат интерес от модернизацията на страната. Не искам да всявам излишна паника, но Петков спешно трябва да се погрижи за сигурността си. Винаги могат да намерят някой клошар или ГРУ да помогне на някакви ултраси.
Не съм доволен от пасивната позиция на демократите, на десните, на подкрепящите ПП, на европейците в защитата на опитите на Петков да излезе от калъпа, който му задава Радев.
Като че ли чакат Петков дасе провали. Трябва да бъдат готови за истинска и безкомпромисна битка. Познавам добре срещу какво се изправят тези момчета и момичета и ги предупреждавам - заплахите срещу журналисти и анализатори, срещу политици, ще или вече преминават и в заплахи срещу премиер, министри, шефове на НАП.
И не само заради Гешев, макар че падането му ще разбие къщичката им. Вижте каква яростна съпротива оказва шефа на Булгаргаз Николай Павлов, който е опора на Газпром у нас и разпределя огромни потоци. И шефа на Булгартрансгаз, който реализира Турски поток е сред тази група, от него пък зависи да няма капацитети за пренос на неруски газ към Украйна.
Фейсбук
колаж : Колажи и карикатури