Илиян Василев : "Гешев е прикрил над 550 милиона лева кредити на Пеевски и свързани с него лица, което е основанието за атаката срещу КТБ и това се прикрива от Борисов"

Ilian Vassilev

Значи ГЕРБ могат да остават автентично десни и морални, докато се къпят в безпринципност, правейки всякакви коалиции и задкулисни игри с всеки възможен играч в политическия спектър, като се започне от БСП /Манолова, Гергов, Овчаров и т.н./, с ДПС /Пеевски /Гешев и КТБ/, Доган /платиха над 220 милиона и още много държавни пари за да купят подкрепата на сараите, погледнете какво става в Хасково, където уж низвергнатият Делян Добрев възкръсна след като заиграха с ДПС по непознат до този момент начин/, да не говорим за игрите с патриоти, с Атака, с Воля и т.н. и имат наглостта да обвиняват другите десни, че предавали дясната кауза, защото получили подкрепа на балотажа?!
В допълнение разработват резервни варианти със Слави Трифонов, и поне още три политически проекта зад кадър, само и само за да блокират възможността за промяна.
Това не е само сега, на последните избори, а характерна черта на цялото управление, при всички избори.
Купуват "на едро" всеки опонент. Навсякъде предлагат постове и пари. Само нещо в дясно не им се получава. За това там громят през медиите всичко, което се движи, без оглед на щети. Като слон в голям магазин.
Е, калъпът се счупи. Както казах вчера при Веско, потенциалът на истанбулския тип гласуване ще зависи от две неща - от това какво Борисов направи с ГЕРБ за да и смени висоскомерната и безкритична политика /дерибеите нещо ги няма разобличени/, от една страна, и от умението на всички други извън статуквото да излъчат общоприемливи кандидати, а не партийни фигури с прекомерен идеологически профил, от друга.
Обществото няма как да приеме, че Пеевски, с когото Борисов другарува и подкрепя за главен прокурор е по приемлив от Мая Манолова. Различни категории все пак.
Ето ви и свръхаргумента - Гешев е прикрил над 550 милиона лева кредити на Пеевски и свързани с него лица, което е основанието за атаката срещу КТБ и това се прикрива от Борисов. От гледна точка на обществения интерес - Манолова ли е проблемът или Борисово-Пеевската мъгла зад Гешев? Манолова ли инструктира свои членове на ВСС да гласуват за Гешев в четвъртък, или Борисов?
И в дясно да престанат да се оправдават, само защото някой ги напада. Просто трябва ясно и категорично да заявят има червени линии, които Борисов прекрачи. Линията анти-статукво не е първата, нито предпочитана, но единствена възможна опция за противопоставяне на тенденции които заплашват устоите на българската демокрация.
Някой да смята, че това не е достойна политическа цел?
И не е ОФ, защото не е прикритие на ничий политически монопол, а модерна линия на поведение, която се практикува във всички развити демокрации - Франция, Великобритания, и в автокрации като Турция, Унгария, Русия /Навални/ и на много други места, при надделяващ обществен интерес да се неутрализира авторитаризъм и пленяването на държавата от олигархични, националистически или работещи за външен интерес кръгове.
Гешев е радост, Бойкова.

Фейсбук

колаж : Frognews