You are here

Илиян Василев: Горанов е като квартален лобист на хазарта, на финансиране чрез кражба

Финансовият министър е защитник на талончетата

Пак Горанов - забележете министър на финансите като квартален лобист на хазарта - никой не е фалирал (?!) от търкане на талончета.

В България, в която по-голяма част от населението се класифицира като "бедни" по ЕС стандарти, да отнемеш 3 милиарда лева от джоба на българина, като вместо към упорит труд и предприемачество, да зарибиш с мечтата че има лесен път към богатството, действително води до лични фалити. Освен челният удар срещу ценностната система, това е несъстояло се потребление на базисни стоки и услуги, неродено търсене, несъстояли се инвестиции и ръст на БВП, и задълбочаване на бедността отвъд чертата на критичността.

 

Това е финансиране чрез кражба от джоба на бедните на поредните политически и бизнес олигарси, защото от тези пари се финансира и класата, към която принадлежи самия министър. Коли, яхти, къщи.

 

Очаквам от министърът на финансите да обясни защо докато храни, лекарства, книги се облагат с пълен размер ДДС, хазартът е с нулева ставка?!?!

 

Нали на всички е ясно, че няма как ГЕРБ да гласуват предложението на Симеонов, докато техния лидер рекламира в мачлета главния хазартен играч у нас.

 

Докато подопечните им социологически агенции измислят масова подкрепа на търкането на талончетата.

 

Докато медиите на властта страстно защитават приходите си от реклама на хазарта?

 

Бламирането на предложението на Симеонов е в пълен ход - първо, разтеглиха във времето нещата, след това ги разводниха и накрая ще ги блокират.

 

Улицата, улицата.

 

Илиян Василев, фейсбук