You are here

Илиян Василев : Има много хора у нас, които са склонни да си затворят очите за откритото русофилство и постоянния геополитически риск

Ilian Vassilev

Има много хора у нас, които са склонни да си затворят очите за откритото русофилство и постоянния геополитически риск, който представлява Румен Радев като президент. 
При него има взривоопасна смес от криворазбрана "лоялност" към страната, която го е възпитала като офицер чрез техниката си, ограничеността на човек на военна служба /макар че това не е задължително/ и амбицията да бъде алтернатива на всяка цена, често и на правилната политика, само и само да натрие носа на Борисов.
Тъй като няма и достатъчно експертиза около него, макар че съм сигурен че външнополитическия му съветник е профи, ето ви пак огромен гаф. Цитиран е някакъв измислен русофил да твърди, че е поканил или работи за покана на Аксьонов - главата на Крим /който е под санкции на ЕС и САЩ/ и Мария Захарова - говорителката на Лавров и МИД.
Не преставам да се чудя на този човек Радев - добре амбиция, стремеж да изпъкне, но поне да калкулира елементарните последствия от своите безкритични срещи с русофили и да се учи от Борисов.
Борисов е хамелеон - той е десен, ляв, център, русофил, русофоб.
Радев е праволинеен играч от отбора на Решетников.
Нали с подобна покана до Аксьонов той ще затвърди статута си на "изгой" - на политически отшелник в ЕС. 
Чуйте и какъв руски говори този русофил. Едно време поне руският им беше наред. 
Президентът Плевнелиев правилно каза - този номер да си член на ЕС и НАТО, и да говориш че си против санкиците срещу Русия, да купуваш Ф-16 и да строиш Белене и Турски поток и шизофренна политика, която накрая ще ни постави в положението между два стола - на земята.
Прочетете за какви "бисери" иде реч.

Фейсбук