Илиян Василев :"И нито дума за корупция, за конверсия на влияние в пари, все едно е ставало дума за събития в друга далечна страна."

Ilian Vassilev

Не разбираме логиката на партийните вождове. Значи Цветанов извършва морално и законово укорим акт /данъчната измама е нарисувана/, но той остава шеф на предизборния щаб и зампредседател на партията - т.е. номер две. За нас - този акт със сигурност щеше да ни отведе в следствие и съд, за тях - "наказанието" е свалянето от един от многото постове. Властта на Цветанов - включително това че е шеф на парламентарната група е производна от партийния му пост - на номер две. Тоест от гледна точка на публична власт - няма промяна. Просто ГЕРБ казва на всички - очакваме избори и Цветанов може и да не е в Парламента.
Да се чуди човек, ако ги беше грижа за имиджа на партията и реакцията сред избирателите - то партийната позиция има много по-голяма тежест от парламентарната. На изборите се гледат само и единствено партийните постове.
Значи от гледна точка на Борисов и ГЕРБ няма нищо нередно в апартаментските далавери.
Нека ви успокоя - това не е края на разкритията и около Цветанов и около другата котерия в партиите. Температурата ще се повиши и блажени са онези, които мислят, че с това се приключи.
Борисов отигра случая с разкритията за да покаже на Цветанов кой кара колата в ГЕРБ. 
И нито дума за корупция, за конверсия на влияние в пари, все едно е ставало дума за събития в друга далечна страна.
Тези хора все още не разбират какво следва.

Фейсбук