Илиян Василев : Коалицията Пеевски вече се формира.

Илиян Василев

 

Не бях се замислял, но във вчерашния дебат разбрах нещо важно, доколкото Андрей Райчев е по своему индикатор за плановете на задкулисието от проекта Мултигруп. Той рядко импровизира.
Ако подредите в цялостна картина всички отделни действия по прането на имиджа на Пеевски, дарителски акции, медии, акции /при това с признание, че го правил последните 5 години в "Левски"/.
След това като знаете че в тази обстановка, няма кой да "спаси" "Левски" освен Пеевски, просто НИКОЙ друг не може да управлява политическия риск на тази авантюра, а пък усилията да се съберат пари от феновете, макар и похвални, не могат да произведат резултат, освен да легитимират дофинансирането от Пеевски, значи от тук нататък всичко ще се диктува от Спасителя. Идеята е по този начин критиците да млъкнат - или фалит или Пеевски.
Сложете до това изказването на Данчо Цонев, че ДПС е готово да управлява с ГЕРБ. Добавете процесите около ПИБ - следете кой ще купи акциите, защото там нещата са на кантар, но пак се провижда фигурата на Спасителя. Или фалит, или Пеевски.
Има и други компании, които сега се купуват евтино заради "коронакризата" и като се върнете на срамежливата, но ярка защита на Пеевски от Райчев, до какво заключение стигате?
Пеевски има намерение да прави политическа кариера на върха, защото само това може да го спаси и това да бъде триумфа на неговото Завръщане след унижението от 2013.
С помощта на Борисов.
Но тъй като няма как да влезе през парадния вход и да спечели избори с негова партия, в ДПС върви процес на широкото и отваряне към всички бългаски граждани. Но и това не гарантира успех, тъй като размиването на етническия характер на партия не е сигурно, че ще доведе до ръст на общата маса на избирателите.
За това паралелно му трябва подкрепа от ГЕРБ, БСП, Патриоти и разбира се да маргинализира отрицателите си. За него е най-важното да контролира кешовите потоци и да не позволи финансиране на опонентите му.
Коалицията Пеевски вече се формира.

Фейсбук