You are here

Илиян Василев: Русия нито иска, нито може да ни предложи нещо

Убийствено невежество в интерпретацията на причините и резултатите от визитата на Борисов в Москва.

Няма и не можеше да има конкретен резултат. Борисов се измъкна с обещания в бъдеще, макар че бе притиснат. Това написа във Фейсбук бившият посланик в Москва Илиян Василев.

Срещата стана, защото Русия има изгода и тръгна да ни ухажва заради по-голям нейн интерес да блокира конкуренция в Южния газов коридор.

Няма нищо конкретно - просто страните се разбраха да продължат разговорите.
Не може и да има - няма нищо, което София да може да предложи самостоятелно и да го реализира. Слава богу.

Лека драматургия, малко театър и Борисов правилно се прибра по-рано.

 

Това, което ще стане, не зависи от срещи в Москва. Това не могат да разберат родните русофили - Русия нито иска, нито може да ни предолжи каквото и да било - нито "необятен" пазар /от повече от петнадесет години износът ни е около 600 милиона и не мърда, защото се администрира и нашите износители им писна да губят/, нито е перспективен /дори Първанов не можа да получи привилегировано третиране/.
В Кремъл разбраха, че политическите гаранции на българските ръководители не струват нищо.

Е, за какво тогава да се виждат президенти и премиери.!? Десет години не се били виждали - и като се видяха какво стана? Нещо съществено.
Там, където можем да направим нещо - или не знаят или не умеят - говоря за интерконекторите и за трейдъра ни - Булгаргаз, който е отрицание на всякаква идея за хъб.

https://frognews.bg