You are here

Имат ли участие хора на Валери Симеонов в унищожаването на кардиохирургичната болница в Бургас?

Гордостта на Бургас и на кмета Димитър Николов - кардиохирургичната болница вероятно ще бъде закрита. По този начин стотици хиляди пациенти ще останат без специализирана медицинска грижа. Болницата бе гордостта на кмета Димитър Николов, тъй като в нея получиха нов шанс за живот хиляди пациенти от няколко области на държавата. 

Кардиохирургичната болница осъществява дейността си в сградата на УМБАЛ- Бургас, където е наела под наем три етажа.

В края на февруари изтича договорът на болницата с УМБАЛ-Бургас, а проведения нов търг е меко казано лишен от всякаква здрава логика. Защо ли?

В началото на месец януари УМБАЛ Бургас АД провежда два от най – оспорваните търгове за отдаване под наем на имота. Единият търг е за партерен и първи етаж от сградата за наемен период от 20.02.2019 г. до 29.05.2019 г., а вторият  търг за цялата сграда за наемен период от 10 г. По време на първия търг наддаването достига до наемна цена от 204 хил. лева на месец за два етажа от западното крило с площ 935 кв. м., а по втория търг за цялата сграда (с обща площ от 1389 кв.м.) - при годишна наемна цена над 1,78 млн. лева. 

Интересно какви са мотивите на изп. директор на УМБАЛ- Бургас д-р Миразчийски да проведе търговете по този интересен начин и кой ще има за цел да наема помещения за три месеца? Припомняме, че д-р Миразчийски през 2015 г. бе издигнат за кандидат кмет на Бургас от партията на Валери Симеонов НФСБ. Д-р Миразчийски стана общински съветник от НФСБ, а в последствие и изпълнителен директор на УМБАЛ- Бургас.

Именно тук бургазлии съзират дългата ръка на бившия вицепремиер и неговия депутат и заместник председател на парламентарната комисия по здравеопазване Георги Колев. Колев е със сериозни интереси в сферата на здравеопазването и стана известен с това, че многократно е уличавана управляваната от него болница СБР-Несебър в източване на здравната каса.Според запознати, скандалът тепърва ще се разрастне, защото съвсем скоро ще се проявят корпоративните интереси на играчите в тази схема. Дали хората на Симеонов са помощници в унищожаването на една нужна за населението болница или просто искат да сложат алчната си ръка и върху нея, чрез поставени лица или просто обслужват корпоративни интереси срещу сериозни стимули предстои да разберем. Едно обаче е ясно, че Бургас е на път да загуби висококвалифициран персонал, а хилядите пациенти неговите професионални грижи!

http://www.bnews.bg/article/256183-imat_li_uchastie_hora_na_valeri_simeo...