Има други страни, които ще се скрият зад нашия отказ и тъй като в Скопие, Белград и Москва, няма да тръгнат да посочват Париж и Хага като причини, ще обърнат целия огън и жупел спрямо нас.

Ilian Vassilev

Тъй като очаквам поредният "пирует" на Борисов по темата с членството на Северна Македония, с някакъв пиар и документ със спорна дипломатическа стойност, да обърна внимание. Моите контакти в Европа не разбират българската позиция. За тях блокирането на преговорите заради история и език е непонятна позиция. Не че няма логика в нея, но през годините не сме направили достатъчно за да я обясним през ценностите на ЕС.
Действително има други страни, които ще се скрият зад нашия отказ и тъй като в Скопие, Белград и Москва, няма да тръгнат да посочват Париж и Хага като причини, ще обърнат целия огън и жупел спрямо нас.
Още веднъж обръщам внимание, не е въпросът само в "нето" а в начина по който то се пласира политически и дипломатически и най-вече в отсъствието на солидна аргументация извън историческата. Тези неща не се правят в последния момент, нито пък Борисов, Захариева и Каракачанов са хората, които могат да проведат по-смислена линия, с която хем да постигнем целите си, хем да останем в плюс.
Ето ви една статия от украински руски сайт - вече потриват доволно ръце.

Фейсбук