История на рекета и изнудването в държавата на мафията : Яжте Му суджука - част осма

Да припомним как от бандите на мутрите създадени от Партията и ДС рекетът и изнудването стана държавна политика и продължава повече от 31 години !!!

 

Четири пъти го избирате Него и партията Му да лапат и управляват …

Най-бедни в ЕС, най-висока смъртност в ЕС и трето място в света , повече българи извън България, отколкото тук, демографска криза, мутри по улиците и пътищата, съдебна рИформа няма, здравеопазване няма, корупция колкото си искаш, партийни назначения на герберчета на всеки пост от чистачка до министър, а българинът СПИ … Спи дори и след изборите от 4 април, на които пак Борисов и ГЕРБ бяха първи и заради тази позиция 45-о НС живя по-малко и от месец ...

Българинът се е съгласил да го водят като теле на заколение …

Българинът му харесва да му говорят, че е прост и се разбира с кого, ами с Простия …

Малка постна пица за него и суджук за партията на ББ и чекмедже с кюлчета злато и купища пачки по 500 евро …

А иначе приказки под шипковия храст за скъсани гуменки, филии с мас, картофи собствено производство от Човека от народа. Този път не от Правец, а от Банкя …

И какво се получава ? Ние се чудим как да оцелеем, а депутатите Му кой кашкавал, кой завод, кой 4 тона суджук, кой милиони от обществени поръчки СКУБЯТ ЯКО … Да не забравяме и кметовете Му …

Оказва се, че ние май Му ядем суджука, а ?!!!

Защото сме прости, страхливи да не изгубим малкото, което са ни позволили да спестим, построим и т.н.

Е, лапайте суджука и се оригвайте на сурватка, защото за свинете тя е нещо добро и достойно …

Правилно го е казал колажистът : Като няма хляб, яжте суджук …

Също като една Мария-Антоанета, но без страх от съдбата й на гилотината, ББ може да заяви – Като няма хляб, яжте суджук …Помните ли "Суджукгейт" ?!

Преди повече от две години бизнесменът от Добрич, по чийто сигнал започна разследването, станало известно като"Суджукгейт", се оплака, че е подложен на репресия и останал без бизнес. По онова време през 2019 г. съдът даде ход на делото срещу бившия депутат и местен лидер от ГЕРБ в Добрич Живко Мартинов, който седна на подсъдимата скамейка заради изнудване за месни деликатеси. Според прокуратурата Мартинов бе рекетирал месаря Антон Проданов за 4 тона суджук и по 30 кг телешка пастърма и филе „Елена” с аргумента, че мръвките били предназначени лично за „г-н Бойко Борисов и други високи хора от ГЕРБ“, но ...

През февруари 2019 г. месарят с нежелание коментира случая и обясни, че след избухването на скандала срещу него и останалите свидетели започнала репресия от всички институции на местна почва:   
 
„Не желая да коментирам! Всичко очаквам. Не мога да преценя и обвиня някого. Има абсолютна репресия, както срещу мен, така и срещу всички свидетели. Проверки, сигнали, преписки. Има загуби, които са ми причинени, затова съм решил да се конституирам като граждански ищец. Бизнесът ми приключи с актове, запори и затваряне на цех“.
 
Въпреки че в обвинителния акт по делото е записано, че изнудването за солидните количества суджук по специална рецепта, се случило с неслучайното споменаване на името на премиера, от прокуратурата обясниха, че не смятат да разпитват Бойко Борисов ?! Познато ли ви е това действие ?!

 

През юли 2020 г. специализираният наказателен съд осъди на две години условно с четири години изпитателен срок бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов по обвинение, че през 2011 г. е принудил бизнесмена Антон Проданов да му предостави 1 тон суджук. Присъдата му не е окончателна и той може да обжалва пред втората инстанция.

Случаят стана известен като "Суджукгейт" през лятото на 2017 г. Тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров обяви, че подчинените му разследват депутата от управляващото мнозинство, защото изнудвал производител за големи количества деликатеси, твърдейки, че са предназначени за премиера Бойко Борисов.

На специална пресконференция още преди да бъде свален имунитетът на Мартинов, Цацаров уточни, че "нито един суджук не е достигнал" до министър-председателя. Няколко дни по-късно самият Борисов също коментира темата: "Аз суджук не ям, имам високо кръвно. Близките ми го знаят това."

През март т.г. делото срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, придобило публична популярност като „Суджукгейт“ достигна на втора инстанция. Очакваме през май т.г., че Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) обяви, че ще се произнесе в срок по него ?!! В течение на процеса срещу Мартинов, Проданов, който бе и основен свидетел по делото, промени няколко пъти показанията си, като дори се оплака от натиск върху него във връзка с делото.

Е, как мислите, че ще приключи всичко това и кога ?!! Дали сегашните смелчаци Илчовски и Стоименов ще доживеят да се стигне до осъдителни присъди по техните жалби ?!!

"Под лупа"

колаж : Георги Динев