И народът търпи .... друг път не видел в едно да го лъжат и бивши и нови.

Ilian Vasilev

 

Цена на руския природен газ от Турски поток, който Газпром плати, за Турция e 270 долара за хиляда кубически метра. Цена за Сърбия, пак по Турски поток, който Газпром плати, - 270 долара за хкм.
Благодарение на уникалните преговорни умения и стратегическа мисъл на екипа на Борисов, начело на БТГ и Булгаргаз, непипнат от служебното правителство - цената е 510 долара за 1000 кубически метра. Турският поток у нас сами го платихме.
Всичко по-горе цитирано са официални публични данни. Нищо, че Булгаргаз пази търговската си свръхтайна.
И Балканския газов хъб направихме, и пари дадохме за Балканския поток - 3 милиарда лева, и платихме под и над масата, /щот нали трябваше бързо да става/ и сега от ГЕРБ се гордеят, и Борисов, и Делян Добрев, и целия "дрийм тийм" на свръх, най, по-умните.
Интересното е, че КРИБ и Домусчиев са доволни тоже, защото гък не казват. Освен да защитят ГЕРБ и да дадат някой и друг консултански договор лично и обратно, защото нали механизма на кръговото поръчение трябва да се спазва. Изобщо работодателите мълчат, гръмовно - по Вазовски.
И новата цена на природния газ от 1 декември т.г. е с поредното повишение, този път само от 10 процента. Сакън, излъгах, само с 9,8 %.
И народът търпи .... друг път не видел в едно да го лъжат и бивши и нови.
 
Фейсбук