И от Холивуд пишат на Борисов за ски зоната в Банско

Актьорът Джаред Лето с призив за запазване на Пирин планина

 

И Холивуд се включи в битката за опазване на Национален парк "Пирин", след като правителството активизира опитите си за промяна в плана за управлението му, както и на концесионния договор с "Юлен" АД. Актьорът Джаред Лето изпрати писмо до премиера Бойко Борисов с призив да спаси Пирин от разширяване на ски зоната. Писмото се генерира автоматично от сайта на световната природозащитна организация WWF. Лето е отправил призив и чрез профила си в туитър.

 

 

"Присъединиете се към мен и WWF, за да спасим вековните гори на Пирин от експанзията на ски зоната", е написал Лето, а постът му е споделен и прочетен от хиляди последователи.

 

 

Както е известно, в момента тече общественото обсъждане за промяна в плана на парк "Пирин", с което да се разреши бъдещото строителство на втора кабинка, за която иначе се твърди, че няма заявени инвестиционни намерения. Екозащитниците обаче се противопоставят с мотива, че така се отваря кутията на Пандора за застрояване и изсичане на горите. В добавка спорове има и за концесията на "Юлен". Според кабинета тя няма да излиза извън сегашните 99,55 ха, а според екозащитниците - на концесионера му се дават цели 1077 ха да си строи ски писти и съоръжения.

http://clubz.bg/61988-i_ot_holivud_pishat_na_borisov_za_ski_zonata_v_bansko