Йорданка Фандъкова отказва да е кандидат-президент, моли Борисов да я остави кмет

Столичният градоначалник вади различни аргументи, за да убеди в правотата си лидера на ГЕРБ

 

Едно от най-рейтинговите лица на управляващата партия, ползващо се с всеобщо одобрение и доверие на Борисов, прави всякакви опити да убеди ръководството на партията да не я слага в сметките си за президент.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова категорично е отказала да бъде номинирана за кандидат-президент на ГЕРБ, научи Епицентър.бг.

Едно от най-рейтинговите лица на управляващата партия, ползващо се с всеобщо одобрение и доверие на Борисов, прави всякакви опити да убеди ръководството на партията да не я слага в сметките си за президент. До скоро почти сигурно в централата бяха убедени, че двойката Йорданка Фандъкова – адмирал Пламен Манушев вече е готова за старта на кампанията. Даже се смяташе, че е огледално подбрана на двойката в БСП ген.Румен Радев-Илияна Йотова.

През последните няколко дни обаче Фандъкова извадила пред лидера различи аргументи, с които да го убеди, че най-добре се справя като столичен градоначалник. Накрая сложила и най-важния – здравето. Знае се, че наскоро тя премина през сериозно здравословно изпитание. Фандъкова дори заплашила, че ако продължават да я натискат, ще се откаже от всички постове, които заема.

 

Всъщност тази позиция Фандъкова изповядва от първия миг, когато мълвата спретна нейното има за кандидат за президент на ГЕРБ. Слухът беше подклаждан от няколко изявления на зам.председателя на партията Цветан Цветанов, че добре би било жена да стане президент. А пък Георги Марков, който е политически консултант на ГЕРБ, мнократно насочи общественото внимание към силната кандидатура на Йорданка Фандъкова. От сметките на партията отдавна отпадна председаталят на парламента Цецка Цачева.

Засега се смята, че Фандъкова „се е отървала“ от номинацията, но в ГЕРБ нищо няма да е последно до сутринта на 2 октомври, когато официално ще бъде обявена кандидат-президентската двойка.

 

budnaera.com и epicenter.bg