Кадър на "Промяната" се оттегля от изборите след обвинения в хомофобия

Бившият председател на 47-ото НС Никола Минчев и Бисер Русимов

С това продължават проблемите в бургаската структура на формацията

Ева-Мария Райкова

 

Продължават сътресенията в бургаската структура на ''Продължаваме промяната''. Две седмици след като бившият депутат от формацията Димитър Ташев обяви, че няма да участва на изборите, същото направи и Бисер Русимов. Той съобщи във Фейсбук(link is external), че се оттегля от бургаската листа на партията.

Причините, поради които двамата се отказват от предизборната надпревара обаче са различни. Ташев посочи, че единият от коалиционните партньори на ПП ''Средна европейска класа'' (СЕК) напълно е узурпирал бургаската листа, което прави участието му в изборите невъзможно. Бисер Русимов пък се видя принуден да се оттегли заради вълната от обвинения, които кандидатурата му предизвика в социалните мрежи. 

Миналата година Русимов, който обеща да се заеме с икономическото развитие на морския град, участва в организацията на бургаското "Шествие в подкрепа на българското семейство" - контрашествие на първия ''Бургас Прайд''. Според очевидци Русимов е запалил знаме на ЛГБТИ-общността по време на контрамитинга. 

 

''В листата за народни представители на ''Продължаваме Промяната'' в Бургас влязох, защото подкрепям новият модел политици - достойни хора, които поставят обществения интерес пред личния, ежедневно'', пише Русимов. И допълва, че причината да се откаже от предизборната надпревара не е ''защото Л. Г, Б. Т, активисти ме определят като хомофоб и ме атакуват, а защото не искам омразата срещу мен в една кална политическа кампания да повлияе на стойностни хора с по-благородни и високи каузи от тази да влизат в суетни битки''. 

Русимов завършва поста си с това, че застава зад каузата на ПП ''за икономически силна България и нов политически модел без корупция''.

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/kadur-na-promyanata-se-otte...