КАЗУСЪТ „РАШКОВ”. МАСКИТЕ ПАДАТ!

Grigor Lilov

 

01. Бойко Рашков не е бил с отнет достъп до секретна информация дори след напускането на държавния пост.
02. ГЕРБ с отнетия пропуск на Рашков (23 април 2019) в някакъв момент е притиснал зад кулисите президента господ знае за какво.
03. Истината за отнетият достъп изтече публично и беше обявена едва сега. От лятото на мин. г. Рашков е президентски съветник без допуск. Как може тогава да е съветник на държавен глава!
04. ГЕРБ и Радев воюват на „живот и смърт”. Необяснимо защо ГЕРБ не компрометира Радев по времето на протестите мин. г. и вдигнатия юмрук на държавния глава „Мутри вън!”
05. При президента има 4 души съветници с отнет допуск до секретна информация, сега с Рашков като министър останаха „само” 3.
06. Президентът твърди, че не е знаел, че Рашков е бил с отнет допуск. И за останалите ли не знае...
07. Рашков твърди, че също не знаел, че е с отнет допуск. Значи не познава основен принцип на работа със секретна информация - „необходимост да се знае” (изтече ли необходимостта, изтича и допуска до нея)
08. Правилата са такива, че няма как двамата с президента да не знаят. Ако обаче наистина не са били информирани, има отговорни служители и ръководители в ДАНС и комисията за допуск до секретна информация, които не само са за дисциплинарно уволнение, но и за затвор.
09. Рашков има да си връща на ГЕРБ и ДАНС, понеже са го компрометирали с отнетия допуск .
10. ГЕРБ е имал да си връща на Рашков, понеже Рашков през 2017 г. ги обвини в нерегламентирано подслушване чрез ДАНС.
11. Запада поискал отнемането на допуска през 2019 г. и той е отнет.
12. Отнет е, защото след като Рашков е напуснал отговорната държавна дейност, въпреки това е бил привличан и от ГЕРБ, и от президента като консултант и научен работник по дейности, свързана с класифицирана - секретна информация. (чувате го сега за първи път, нали? Масова практика е, която се чудя как се търпи от Запада)
.
Може да си изберете един от отговорите или повече от един отговор.
.
При какъвто и да е избор обаче изводите са следните:
§ Няма национална сигурност. С този етикет се опаковат разни нужди на разни лица и структури, вкл. и чуждестранни.
§ Шефът на ДАНС избира и предлага заместниците си. Ако новият шеф на ДАНС не ги отстрани като лица на клана Пеевски, предложени за постовете си от освободения вече негов предшественик, значи дори Пеевски не е отстранен, а е прикрит.
§ И ГЕРБ с Борисов , и президента Радев са закачени на някаква тайна верижка като кукли на конци. Защото няма как самостоятелни лица да „воюват на живот и смърт” (протестите мин.г.), а абсолютно никакви компромати да не се вадят един срещу друг (тогава в постове отбелязах този феномен).
§ Заблуждават ни със забележителна театрална драма. Дирижирана отвън. По подобен повод преди четвърт век (1996г. в политическо-икономическо разследване в „Труд” ) написах, че „пръстите на една ръка могат да се движат и един срещу друг, но само така се получава онзи захват, с който се пипва златната ябълка”.
Фейсбук