Каквито овцете, такъв и животът ни

Каквито овцете, такъв и животът ниЦелият свят бе залят от протести срещу несправедливостта. Това се случва за първи път в човешката история. Естествено, една от причините за синхронизирането на недоволството и исканията на протестиращите е глобалната мрежа.

У нас в столицата с над 1,3 милиона жители на протест излязоха трийсетина души и изглеждаха направо смешни. Не защото протестираха, нито пък заради исканията си. А заради бройката на протестиращите.

Ще рече човек – всичко им е наред на всички софиянци, че и на всички българи. Ще рече доволно и Бойко Борисов, защото си го има доказателството черно на бяло: „Аз нали ви казах колко сме добре, другите трябва да се учат от нас”.

Овце сме, когато ни назначават и когато ни определят смешните заплати, овце сме, докато работим, а със заработеното едва си покриваме сметките – доказано е с проучване,че повече от 30 на сто от работещите българи трудно изхранват  децата си. Какво да кажем за семействата само с един работещ или безработните…

Овце сме и когато целият свят се вдига срещу несправедливостта, но ние традиционно си трайкаме. Има балъци, които ще свършат работата и без наше участие.

На такива овце такъв живот ни се пада…

Снайпер.бг