Как министър прави реклама на бизнеса на баща си

За едни сватба, а за други брадва

111Министърът на икономиката, енергетиката и туризма беше поканен в студиото на Би Ти Ви, за да анализира сметки за ток на оплакали се зрители, но сам призна, че не знае колко му удържат от сметката за електроенергия. Към края на своето „компетентно“ изказване, бакалавърът по изкуствата от американски  университет министър Добрев направи разкритие, че всъщност електричеството не трябвало да се ползва за отопление ?!!

Това веднага ми припомни, че баща му се подвизава отскоро в бизнеса с производство на пелети за отопление и така вероятно му се осигуряват клиенти .

112колаж: Владимир Дойчинов

Нека ви припомня какво писахме наскоро по този повод:

“Парите за бизнеса са осигурени изцяло от банкови кредити. Заводът ще произвежда дървени пелети, основно за износ в Италия и Гърция. Българският пазар обаче също се развива бързо и тук ще реализираме определени количества”, обясни Добрев-старши. Очакванията му са първите количества пелети да бъат произведени в началото на февруари.

Хасковлията бил готов да кандидатства по мярка 123 по програмата за развитие на селските райони за 200 000 евро, както и за работна ръка, но се отказал заради поста на сина си. Той е обсъждал с министъра идеята си за завода, Делян го посъветвал, че идеята е добра.

“Реших да се занимавам с производството на пелети, защото от 6-7 г. се отоплявам на тях. Аз съм един от първите клиенти на хасковската фирма “Ерато”. Отоплението с пелети се поддава на автоматизация. Има начини с мобилен телефон да се зададе кога да се запали печката”, разказа Добрев-старши, който все по-често ще е в завода си в родопското село.“

Нека да направим прост анализ на изнесената информация.

Няма лошо да се откриват нови работни места и да се строят нови фабрики и заводи

Няма лошо и да се изнася продукция в чужбина и да се печели

Всеки иска да работи и да печели, но не на всеки дават 2 милиона кредит банките, освен ако синът му не е министър и то на много важно министерство, което ръководи икономиката, енергетиката и търговията …

Интересно ни е да знам, а предполагам и на вас, какво имущество за сумата около 4 млн.лева е ипотекирал г-н Добрев- старши и откъде го има в такива размери, при условие, че е издържал сина си да учи поне 4 години в САЩ, а това не е евтино и ако е имал нещо то вероятно е похарчено в по-голямата си част …

Едно кратко ровене из нета показва, че г-н Александър Добрев е бил управител на ВиК ЕООД Хасково по времето на г-н Сакскобургготски, а сина му пък е бил в дирекция на Областна управа Хасково, но там заплатите едва ли са били повече от 1500-2000 лева месечно …

113

Добрев-старши има 2 фирми : ЕТ „АЛДО“ и „Визьор“ ООД, където кипи такава усилна работа, че през 2009 г. е осигурявал само 1 човек, най-вероятно себе си …

През 2009 г. Делян Добрев е мажоритарен кандидат-депутат на ГЕРБ в Хасково в парламентарните избори, а по-късно е зам.-министър на МИЕТ.

АД с което сключва договор за наем г-н Добрев-старши е обвързано с ВМЗ Сопот, което е пряко подчинено на министър Добрев ( има ли, или не конфликт на интереси -да му мисли държавата Герберландия)… „Механичен завод“ АД – гр. Мадан, ул. „Обединение“ 34, тел. 0308/2 30 89, 0308/2 30 93.

Оказва се, че бранша, в който се развива дейност е в сферата на ВЕИ и пак свързва баща и син в някакъв своеобразен конфликт на интереси свързан с разрешителни, програми, финансиране по европроекти и т.н.

Производството на пелети и брикети от дърво е индустрия, която попада в енергийния сектор като източник на топлина и производство на електроенергия. Дървените пелети са част от семейството на Възобновяемите Енергийни Източници (ВЕИ) и по точно горива от биомаса.

Може би чрез ЧЕЗ, ЕVN ,ЕнергоПро и техните неадекватни, абсурдни сметки министър Добрев и баща му си набавят вероятно клиенти за пелети и ще пълнят джобчета за наша сметка....

Добре че сме в България, ами ако подобни „тарикати“ бяха на власт в Ню Йорк, какво...сигурно щяха да направят небостъргачите с комини и да ги захранят с пелети, защото отоплението не трябвало да бъде на електричество според „специалистът“ по изкуствата министър Добрев ?!