You are here

Кампания против Брекзит подеха британски депутати, знаменитости и бизнесмени

Те настояват да обмислят отново условията за този развод

Британски депутати, знаменитости и бизнес лидери подеха в неделя кампания за свикване на "народен вот" за окончателния вариант на споразумението за Брекзит, за да се опитат да предотвратят излизане на Великобритания от Европейския съюз, предаде "Ройтерс".

Депутати и от управляващата Консервативна партия, и от опозиционната Лейбъристка партия се присъединиха към стотици други хора, които искат "народен вот" за Брекзит, посочва БТА.

И двете големи партии изключиха втори референдум, след като британците одобриха на референдум през 2016 г. с 52 срещу 48 процента излизане на Великобритания от ЕС. То трябва да стане факт през март догодина.

Актьорът Патрик Стюарт, който подкрепя кампанията "Народен вот", заяви, че участниците в нея не искат втори референдум, а "втори шанс да обмислят условията на този развод". "С течение на времето информацията, която получаваме за условията на тази раздяла, се различава значително от онази, за които ни говореха в кампанията през 2016 г.", каза Стюарт пред Би Би Си. /БТА

http://www.faktor.bg