You are here

Каракачанов е в основата на продажбата на гражданство, твърди Катя Матева

Имам доказателства, че ВМРО и Красимир Каракачанов се издържат от продажба на българско гражданство.

 

Това обяви в интервю за bTV Катя Матева, бивш директор на отдел „Българско гражданство” в Министерството на правосъдието.

Матева каза, че няма да оповести в ефир доказателствата и уточни, че не е давала съгласие да се оповестяват сигналите до ДАНС, които е подала през 2016 г.

Тя е освободена от поста в края на септември 2017 г. Уволнена е дисциплинарно, но не знае какви са мотивите, не е била извикана да дава обяснения, не е привлечена и към наказателна отговорност.

На обвинението на военния министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, че е водила антибългарска политика като е давала предимство на турски граждани пред тези от Македония тя отговори, че е спазвала закона. Отрича да има някаква връзка с ДПС.

В своя защита тя цитира и данни за 15-годишен период – от 2011 г. до 2016 г. – 1200 души от Турция са получили българско гражданство срещу 70 000 от Македония, и 31 хил. от Молдова.

Арестите в Агенцията за българите зад граница Матева определи като нещо, което рано или късно е трябвало да се случи. По думите й практиката за подкупи за получаване на гражданство е добре известна.

Тя се оплака от „брутални действия” срещу нея, откакто Каракачанов е силов министър. В момента не работи.

https://offnews.bg/politika/karakachanov-e-v-osnovata-na-prodazhbata-na-...

Коментар "Под лупа" : Тъй като съм пацифист, имам предложение Тумбак войвода и Далавери да скочат вързани на една релса от моста в Бургас ...

Предлагам да им изпълним желанията и не само техните ... #ОСТАВКА