Като изгонят дипломат, като разкрият реална агентура, която или да осъдят или да изгонят - тогава можете да говорите за "топки" в правителството и властите.

Ilian Vassilev

Няма реален шпионски скандал, има пиар с фейк шпиони за пропагандна употреба - за да излезе Гешев герой. България не може да осъжда русофилите защото искали да излязат от НАТО. Все едно да гониш през 90-те години атлантиците, че искат да влязат в НАТО. Проблемът не е в намеренията и политическите платформи. А в скритите механизми на властта, в паричните потоци под масата, търговията с влияние, включително с чужди правителства, което изобщо не е засегнато от шпионските разследвания.
Единствената мяра за сериозността на намеренията на българските власти е меренето по линията "усилие - резултат" от гледна точка на капацитета на руската мрежа от шпиони, агенти и агенти на влияние. Нищо не е загубипа, напротив спечелиха, защото се мобилизираха от преднамерено спънатото разследване.
Като изгонят дипломат, като разкрият реална агентура, която или да осъдят или да изгонят - тогава можете да говорите за "топки" в правителството и властите. Другото е "пунта мара" - шоу да става.

Фейсбук