You are here

Като са вън от властта искат избори, а във властта са на трапезата

Когато десни с различни имена се поклонят на ГЕРБ и се хранят от трапезата им винаги се обезличават и отпадат от избора на българите. 

Или как стана - Късно е либе за китка ...

Найден Зеленогорски: 600 000 млади и образовани българи са извън парламента

Има драматично разминаване в Реформаторския блок. Ние сме за оставка на това правителство, каза в сутрешния блок на Нова телевизия Найден Зеленогорски от ръководството на Движение "България на гражданите". Движението заплаши, че ще напусне Реформаторския блок, ако не бъде поискана незабавна оставка на премиера Бойко Борисов. От партията искат нови избори и анти-ГЕРБ коалиция.

"В Реформаторския блок се появи една ясна разделителна линия. Много драматично се разминаваме в спазване на процедурите и във вземането на решения. Ние сме за предсрочни парламентарни избори. Не само защото 600 000 млади и образовани българи са извън парламента, а защото този парламент няма никаква визия", посочи още Зеленогорски. "Ако част от колегите са за по-меко отношение, макар да имаме общо решение за опозиция, ние смятаме, че дойде моментът, в който трябва да се върви към предсрочни избори", категоричен е той.

По думите му в момента у нас няма ефективна демокрация. "Правителството се превръща в националпопулистично. И Оруел не би могъл да напише сделката за ЧЕЗ. Очевидно е, че зад тази дама стои някой, но никой не иска да каже какво се случва. Но когато започне да спира токът, тогава ще разберем какво се е случило", предупреди Найден Зеленогорски.

Според него предишният кабинет няма нищо общо с настоящия: "Сегашното така наречено дясно-патриотично правителство се превръща в национал-популистическо. В този парламент няма никакъв политически дебат. Това, което успяхме да прокараме в миналия парламент, беше спряно. Нека Ви подсетя за машинното гласуване, за електронно-дистанционно гласуване, всички наши усилия за превъоръжаване на армията, стартиране на реформи в образование и здравеопазване - на всичко това беше казано "стоп!", посочи той.

Ясно е ... С ГЕРБ се лапа, но се губи идентичност и политиката на десните става слугинаж и самоубийство ...

"Под лупа" по http://www.faktor.bg