Кеворк: В Харманли направиха репетиция, пробваха куража на властта

За комунистическия режим трябва да се пише обективно, справедливо и честно, но няма кой да го направи сега, убеден е журналистът

Това, което се случи в Харманли е не просто бежански проблем, а нашествие на ордите от много време. Това трябваше отдавна да се случи в Харманли, за да видят какво ни очаква – 2000 души тръгнаха срещу полицията. Те направиха една репетиция, нещата няма да свършат добре. Те пробват куража на нашата власт, а тя никога и за нищо е нямала кураж, освен да строим и да ремонтираме. Тази война не може да се спре, това е повече от ясно. Тази прогноза направи ТВ журналистът Кеворк Кеврокян в студиото на Нова ТВ.

Той е категоричен, че Ердоган не се страхува от една импотентна Европа, която има сериозен проблем с бежанците. А ние не само, че ще сме буфер, но и ще сме търбух, който ще погълне тези хора. Спасението е да пратят армията да пази границите ни.

Всичко при нас го прави дяволът. Съдят Динко и Низанов, защото бил закопчал някой със свински опашки…Ние винаги гледаме нещата накриво, страх ни е да видим нещата каквито са. Ние не виждаме надигането на циганите. Погледът ни непрекъснато блуждае. По-добре е да си представяме лошото, мисли че злото те чака някъде. Не е лъжица за устата на политиците ни да правят политика…Но народът провижда това, което ще се случи. Ние сме изоставени, не е справедливо, но трябва да го приемем, разчете сегашната ситуация в страната Кеворкян.

Той изрази и своето виждане за новия президент ген. Румен Радев. Според него той е антисистемен играч, който е бил избран от народа за това, че не е част от политическото статукво.

Ген.Радев става президент не заради избуялия народен гняв. Това е един извънсистемен играч, народът го избра именно заради това. Протестният вот на хората беше в това, че искат нов човек. Защото докато политическата секта се цамбурка в тресавището, идва един човек, който е летял в небето. Но е голяма грешка да се мисли, че заради изфирясалата дрога на БСП Радев е избран. Освен това има една опасност и на това ме навежда обстоятелството, че той беше на пленума на БСП. Това е доста смущаващо, очаквах друго поведение, защото според мен нямаме основание да си мислим, че е свързан с БСП с безопасна игла. Още по-лошо беше е и това, че Илияна Йотова му размаха пръст още когато го номинираха за президент, че ако погледнел в друга посока – БСП нямала да му прости, аргументира притесненията си Кеворк Кеворкян.

Журналистът беше меко казано критичен и към премиера в оставка Бойко Борисов. По думите му той бил истински народен артист, който перфектно си изиграл играта. Но смята, че държавата ни е била поставен в шизофренна ситуация – избираме президент, а в същото време пада кабинет.

Кеворкян коментира и новия закон комунистическият режим да се изучава в часовете по история. Но зависи как и по какъв начин ще се представя в учебниците, защото има много шизофренни елементи в антикомунизма. Той е категоричен, че в момента за него пишат едни притворни хора, които изместват център от важните неща.

За комунистическия режим трябва да се пише обективно, справедливо и честно, но няма кой да го направи сега, убеден е Кеворк Кеворкян. 

http://www.faktor.bg/