You are here

Кмет от ДПС уволни кметски наместник заради джамия

снимка bTV : Трайчо Мешев 

В ХХI век в страна член на ЕС от 11 години, кмет на община Лъки, член на ДПС уволни кметския наместник Трайчо Мешев в в село Лъкавица, който се възпротивил срещу възстановяването на отдавна нефункциониращ мюсюлмански молитвен дом, според БТВ ?!

И това при разграничение на държавата от църквата още от далечната 1919 г. УВО с религиозни или подобни завоалирани мотиви ?!

Конституция на РБ : “Религиозните институции са отделени от държавата”, принцип заложен в чл.13.2 на Конституцията от 1991 г. От една страна той е знак за приемственост с предходните български конституции, според които “църквата е отделена от държавата” (чл. 78. 2, Конституция от 1947 г. и чл. 53.2 Конституция от 1971 г.). 

Кой разпределя порциите като кмет в община Лъки ?

Е, не е лично Ахмед Доган, но е член е на ПП „ДПС” от 2006 година. Общински съветник в Общински съвет – гр. Лъки от 2007 г. до 2011 г.

от листата на ДПС. Член на Областен съвет на ДПС – област Пловдив от 2007 г. до 2011 г. Кмет на община Лъки от ПП „ДПС” от 2011 г. до 2015 г. и член на Централния съвет на ДПС, според сайта на община Лъки.

 

Инж. Валентин Чавдаров Симеонов 

 
 
 
Ето кои са и общинските съветници – преобладаващо от ГЕРБ и ДПС ?! Както сме свикнали на достлука ГЕРБ-ДПС из смесените в етническо отношение райони ...
Явно герберастите- съветници са там може би за парлама ?! Защото кмет от ДПС седящ под погледа на Левски си прави каквото пожелае и то с мотив нарушаващ Конституцията ?! Сигурно има право да уволнява, но по религиозни или политически причини, едва ли ?
В Лъка, джамия си има и то на една ръка разстояние от с. Лъкавица, но друго си е да изпълняваш волята на Аллах, или да усвоиш едни пари ?!
 
снимка : Гугъл (джамията в Лъки )

Според местните хора единственото провинение на кметския намесник Трайчо Мешев е, че е застанал зад своите съселяни и се е обявил открито срещу ислямизацията на селото. Дали пък това не е прерогатив на местната власт ?!

Кметският наместник е един от инициаторите на подписката срещу възстановяването на нефункциониращия от 70 години мюсюлмански молитвен дом. Уволнен е без предизвестие и без да му бъде дадено някакво обяснение според https://trafficnews.bg/plovdiv-region/uvolniha-kmetski-namestnik-sled-ka

Борисов, приятелят на Ердоган сигурно е съгласен може би с подобно „родолюбиво“ поведение ?! Но Светиня Му сега е зает с огласяване на опасност от Трета световна война и ...

Толкова е европейско, че чак "българско", но …

"Под лупа"