Ковачите на закони и депутати от ГЕРБ нямат дори професия

14 от родните ни депутати или нямат друг професионален опит, или го пазят в тайна.  Това показва проверка на в. „Труд”. Част от тях са младите попълнения на Парламента, а още 6-ма депутати също се оказват без професия или поне с незаявена такава. В подпрозорец „Парламентарни комисии“, публикувана на интернет страницата на Народното събрание, графата „професия” се оказва празна и за депутатите Димитър Бойчев, Иван Алексиев от ГЕРБ, същото се оказва вярно и за депутатите Георги Плачков , Иван Божинов, Мирослав Петков и Христо Христов, Касим Дал, Гюнай Сефер и Муса Палев, Десислав Чуколов и Петър Хлебаров също не са посочили, че имат друга професия. Странното е, че самите те не определят настоящата си работа като професия, след като не са я записали във визитката си.

Това, че нямат професионален опит, обаче не им пречи да коват законите в страната.

Нека научим малко повече за тези ковачи на обърканите от „свежите“ мисли и хрумвания  закони, някои достойни за онези бисери, събирани в сайтовете за развлечения или попадащи в оценки, близки до определени диагнози.

Ето краткото представяне на депутата Димитър Бойчев:

Дата на раждане: 28/04/1965 г. Поморие, България

Професия: непоказана;

Езици: английски, немски, руски;

Семейно положение: неженен;

Избран(а) с политическа сила: ГЕРБ 39.70%;

Избирателен район: 2-БУРГАС;

Участие в предишно НС:

E-mail: [email protected].

Е, само толкова ли, може би ще възкликнете вие, читателите на „Под лупа“. Но поровихме се тук-там и ето я допълнителната информация:

Интересна информация за Димитър Бойчев намираме в една публикация на сайта Burgas.org от 2009 г.:

„Вторият в листата - областният координатор Димитър Бойчев - е роден в Несебър през 1965 г., живее на семейни начала с адвокатка, от която има две деца, но никога не се е появявал с нея на публични места. През 2007 г., в навечерието на местните избори, твърди, че семестриално  е завършил Благоевградския университет, но до този момент не е показвал диплома, нито е конкретизирал специалност.

Започва трудовия си път като сервитьор. В бизнеса влиза през 1990 г., когато покойният Димитър Янков осигурява на него и съдружниците му Живко Горанов и Димитър Въчев-Чибата арендни договори за механа „Нептун“, бар „Делта“ и  дискотека „Фрегатата“. През 1997-1998г. държи осем чейнчбюра в Слънчев бряг. До 2000 г., когато съдружниците му късат с него,  тези заведения са посещавани предимно от представители на ВИС-2. Най-известен е тесният контакт на Бойчев с екзекутирания през 2005 г. Димитър Димитров-Маймуняка. Днес и двамата бивши съдружници на Бойчев не желаят да коментират защо са се отделили от него.

Става възлова фигура в ГЕРБ благодарение на Недялко Кирезиев, с когото имат обща фирма за таксита и товарни превози. До поемането на летище Бургас от немския концесионер, зад който всъщност стои групировката ТИМ, фирмата на Бойчев и Кирезиев държи контрола върху такситата, обслужващи пътникопотока  на север и на юг от аеропорта. Сблъсъците с конкуренцията са потушавани с побоища и сплашване. Кирезиев произхожда от структурите на СИК и е съдружник на Бойко Борисов в скандалноизвестната с производството на фалшиво „Марлборо” „Тео интернешънъл“, разбита от НСБОП през 1997г. През 2006 г. Кирезиев прави контакта на бургаските бунтари срещу разкопаните Йоанови улици с Бойко Борисов. Това е времето, когато се заражда идеята ГЕРБ в София. Тогава протестиращите са водени от лидера на СДС Димитър Николов, днешен кмет от ГЕРБ. С тях от първия ден е и Бойчев. Кирезиев остава в сянка, за да не се възпроизвежда в публичното пространство историята с „Тео интернешънъл“, но всъщност продължава да дърпа конците на всички останали, свързани тук с ГЕРБ. От неговата лична квота са и две общински съветнички в групата на ГЕРБ, в чиито служебни биографии фигурират връзки с лица от подземния бизнес.    

На местните избори през 2007 г. Бойчев кандидатства за общински съветник в Несебър, втори е в листата. ГЕРБ не успява да вкара нито един съветник в местния парламент. Името на областния координатор на ГЕРБ стана известно едва през февруари т.г. чрез показан в медиите  огромен незаконен строеж (поради нарушени строителни граници) върху терен, който той и сестра му Веселина Таралова са придобили, вписвайки се  като социалнослаби граждани  при  екскмета на Несебър Николай Трифонов. Дотогава Бойчев е абсолютно  неразпознаваем за съгражданите си, защото живее в Бургас.

Пак тогава в казионната преса на Бургас се появява на първите страници платено социологическо проучване, според което Димитър Бойчев е любимецът на бургазлии и е сред най-разпознаваемите и предпочитани за депутати личности на ГЕРБ.“

Един имотен скандал през миналата година освети депутата и областен шеф на ГЕРБ в Бургас Димитър Бойчев, който се сдобива с правото да строи в Равда и Несебър, във вече тузарския квартал „Черно море“.                                                                                                „През 1992 г. той получава отстъпено право за строеж върху 140 кв. м в кв. „Черно море”. В онези години живеел натясно при родителите си. Бойчев непрекъснато подчертава, че не е кой знае каква привилегия да се строи там.

Димитър Бойчев е несебърлия, занимава се основно с транспортен, но и с туристически бизнес, както повечето жители на морското градче. Той обаче не е известен като собственик на знакови обекти. Заедно с жена си е съдружник във фирма за недвижими имоти „Галерия инвестмънт“, научаваме от в.”24 часа”.

Както се вижда, депутатът Бойчев (Петров) има много ценни професии- сервитьор, ресторантьор, чейнчаджия, таксиджия-бизнесмен, приятел на разни „добре облечени бизнесмени“- вече покойници, може би и сътрудник на нещо по-така, защото все пак ГЕРБ е известна със своето милиционерско ръководство и голямата част от членовете й са точно такава.

Ами замислете се как да запише професия „сътрудник на ДС (държавна сигурност)“, пък и депутат - няма как, естествено, но ако може да се разровите в депутатските досиета на ГЕРБ, то там май други няма - не знам?

Научаваме и че депутатската рода  Бойчеви-Таралови е завидно представена в общината. Сестра му Веселина Таралова, която иначе си живее в Несебър, в община Бургас е директор на образованието и  демографските въпроси. За да не е сама в общината, Веселина си взела приятелка – Магдалена Япаджиева (със същата фамилия има общинска съветничка в Поморие - дали е случайно преценете сами), която преди да дойде да работи в Бургас като старши специалист по демографските и етнографските въпроси, е била учителка по български и руски език в едно от несебърските училища.

Друга учителка, но по физическо възпитание, пък стои начело на отдел „Спорт”. Веселина Деведжиева била преподавател в СОУ „Константин Преславски”, но присъствието й в областното ръководство на женската секция на ГЕРБ – „Жени ГЕРБ”, я изтикало и до мечтания общински пост. Синът на Таралова – Емил, който е виден гербаджийски кадър, също заема общинска длъжност. Емил Таралов поддържа и един от гербаджийските сайтове, които облъчват с популизъм нищо неподозиращите интернет-потребители.

Съвсем наскоро и последният член на семейство Бойчеви-Таралови се сдобил с общинска длъжност. Съпругът на Веселина Таралова Щерю Таралов стана „организатор стопанска дейност” в общинското дружество „Бургасинвест”, което се занимава със строителен надзор и оценки.

За Димитър Бойчев научаваме и от публикация във „Фрогнюз“ от април 2010 г. на Младен Мутафчийски, който беше председател на Съвета на директорите на „Слънчев бряг” АД:

„Самият Николай Димитров се явява уж като независим кандидат на бизнеса. Но вече се хвали открито, че е съученик и приятел на депутата Димитър Бойчев. Същият Д. Бойч., който проявява такава „загриженост” за отношенията между Слънчев бряг и община Несебър. В същото време се говори, че Бойчев е свързан с бившата силова групировка ВИС. Че е бил близък с убития бос Димитър Димитров – Маймуняка. Че силово се е разпореждал с такситата около летище Сарафово, за да овладее бизнеса с таксиметровите превози там. Това много наподобява начина, по който сега прокуратурата счита, че Трактора е сложил юзда на няколко таксиметрови компании в София. За да ги ползва при нужда като инструмент за изнудване на изпълнителната и общинската власт.“

Не знам дали под благотворното влияние на депутата Бойчев, който по онова време е бил член на парламентарната комисия по култура, гражданското общество и медиите, зам.-министъра на културата Тодор Чобанов заявява нещо, което е доста фрапиращо и то при посещението си в Бургас през 2009 г. съпроводен от депутата Бойчев:

„Който не ходи на театър, в галериите и музеите, няма да получи диплома в края на учебната година.“

Нима не чувствате културният „принос“ на депутата Бойчев ?!

И как можете да очаквате от човек с толкова много професии да не е активен в творенето на разни закони и да не участва като „тесен специалист“ в широкия смисъл на думата в парламентарните комисии ?!

Депутатът Димитър Бойчев участва в следните парламентарни комисии:

Комисия по културата, гражданското общество и медиите

член 29/07/2009 - 14/07/2010

Комисия по икономическата политика, енергетика и туризъм

член 30/07/2009 - до момента

Внесени с неговата „професионална“ подкрепа и одобрение  са следните законопроекти:

Законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравето

Законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията

Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България

Законопроект за изменение на Закона за защита на конкуренцията

Проект на Изборен кодекс

Сгрешили сте скъпи колеги от „Труд“, депутатът Бойчев има много професии, но е скромен и затова не е заявил основната си професия-политик, той и образованието си крие от скромност, а има, но всъщност какво е ...

Ето я и визитката на  депутата Иван Атанасов Алексиев:

    Дата на раждане: 25/07/1965 Поморие, България

    Професия: непоказана;

    Езици: руски;

    Семейно положение: женен;

    Избран(а) с политическа сила: ГЕРБ 39.70%;

    Избирателен район: 2-БУРГАС;

    Участие в предишно НС:

    E-mail: [email protected]

Малко повече за него научаваме от едно интервю на радио „Фокус“ от 28.07.2011 г.

„-Г-н Алексиев вие сте издигнат от ПП ГЕРБ за кандидат кмет на община Поморие, но в момента сте народен представител. Бихте ли припомнили с какво сте се занимавали преди това и от къде сте?

-Аз съм местен, роден съм в Поморие. Завършил съм средното си образование в Поморие, след това учих в Пловдив в Института по хранително вкусови технологии. Дълги години се занимавах с частен бизнес в сферата на туризма.През 2007 по време на местните избори бях кандидат за кмет от ГЕРБ. От януари 2008 година станах зам.- кмет в Община Поморие с ресор туризъм, транспорт и търговия и на пети юли на изборите бях избран за народен представител. Заместник- председател съм на комисията по околна среда и води.“

Инженер-технолог е и председател на общинската структура на ГЕРБ в Поморие, а семейният му бизнес е свързан с пицарии в Поморие научаваме оттук-оттам.

Внесени законопроекти:

Законопроект за изменение и допълнение на Закона за водите

Законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравето

Законопроект за изменение и допълнение на Закона за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2011 г.

Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България

Проект на Изборен кодекс

Защо ли се учудваме тогава за спорното качество на Изборния кодекс, който събра в себе си толкова „мъдрост“, че дори европейците останаха изненадани и объркани от това „качество“ на подобни професионалисти със специалности: пици, чейнч, такси-бизнес, ресторантьорство, туризъм- туй всичкото е свързано с основите на избирателното законодателство, нали ?!

Е, сега поне съм сигурен, че 2-ри МИР Бургас има най-качествените „професионалисти“ в законотворчеството и още в едно съм сигурен, че те са толкова скромни, че дори не искат да се шуми от медиите около множеството „ценни“ професии, които имат, за да могат на спокойствие да коват законите на Абсурдистан.

Георги ИВАНОВ

Константин

СТОИЛОВ