Когато в България политиците са ментета

А имаме толкова честни политици ...

ЙОРДАН ЦОНЕВ, ДПС:

"В същото време в България има наистина скандални неща, които едва ли в Европа биха ги приели за нормални. Например, скандално е българският президент да нарушава Конституцията, назначавайки за министър човек, който гази Конституцията! Скандално е един президентски съветник, осветен със СМС-и, да оказва търговия с влияние, вкл. и в съдебната система, и още да не е уволнен! Скандално е друг президентски съветник да цъфва на среща с митничар, да си крият телефоните и после да си тръгне от срещата с пълна торбичка и още да не е уволнен! И да няма никакви съмнения за корупция! И медите, контролирани от Прокопиев, да мълчат по този въпрос. Това е скандално!

Скандално е също така нарушител на Конституцията и човек, подписал декларация с невярно съдържание, да бъде промотиран в продължение на два месеца едва ли не като носител на морал и единица на почтеност. Това е ужасно скандално! Провокация е отношението на президента Радев към етническия мир с въпроса, който отправи към председателя на ДПС коя е неговата родина. Така че има доста скандални и провокативни неща в българката политика и обществен живот и не бих казал, че сред тях се нарежда кандидатурата на г-н Карадайъ за президент.

В същото време, забележете, скандалното интервю на Спецов вчера - шефът на НАП, където той наговори толкова глупости с толкова непрофесионален език, че няма данъчен в България от най-нисък ранг, който да е толкова некомпетентен. И го казвам аз, който съм участвал в създаването на база данъчни процесуални кодекси – ДПК и ДОПК, и във всички материални данъчни закони. И познавам тази администрация, защото съм участвал в нейното съграждане още от края на 90-те години.

.... Аз се скандализирах от знанията и поведението на ръководителя на българската данъчна администрация. И това не е скандално за олигарха Прокопиев и медиите му. Cкандално за президента Радев, че държи този човек начело на българската агенция по приходите. Това е скандално. Това е провокация!

Източник: Епицентър