Кой как и колко мисли за нас?

Избори Бургас 2011 - Партия за хората от народа
Избори Бургас 2011Трябва ли да гласувам на предстоящите избори?

Трябва, защото се опасявам …, опасявам се, че има заплаха за гражданското ни общество, за крехкото ни гражданско общество. Опасявам се за това, че може не само да се запази настоящото статукво, но и нещо повече – да се върне онова от времето на Социализма, времето на Партията с голямо „П” – Българската Комунистическа Партия /БКП/.

Настоящите управници от ГЕРБ са взаимствали и целите, и модела на управление, и поведението си от своите учители - вождовете на онова време, времето, което би следвало да е отминало безвъзвратно. Нека не позволим то да се завърне!

Навремето ни учеха, че за 10 години българският народ ще постигне това, което другите народи са постигнали за 100 години. Сега ни убеждават, че за един мандат са направили толкова, колкото за 20 години преход не е направено. Това се опитва да ни внуши кметът с отчета си. Само където не е посочена цената, цената на направеното. А тя е безработица, достигаща 12%, празни хладилници, съсипване на малкия и средния бизнес, неколкократно по-скъпи ремонти, неясно бъдеще.

Как ни управляваха през този мандат? С променливо, но в повечето случаи осигурено мнозинство в Общинския съвет от ГЕРБ, ДПС, БСП, АТАКА, СЕК на Георги Манев, групата на В.Симеонов /СКАТ ТВ/ и други. С приходи от продажба на общинска собственост и повишаване на местните данъци и такси. С раздаване на обществени поръчки на приближени фирми от Йоаново време и досега.

Как се държаха? Лицемерно. Говореха за прозрачност, за нов модел на поведение на местната власт. На практика промяна нямаше. Отново се пишеха молби, отново се чакаше безнадеждно. Отново нямаше отговорни за грешките на администрацията.

Истината е, че през настоящия мандат нямаше значение кой е кмет. На фона на предишните три мандата на Йоан със същия резултат можеше да управлява почти всеки. Разликата е в цената. На каква цена се работи и то по време на криза?

Трябва да сме нащрек. Нека не забравяме опасностите, които крие овладяването на трите власти – законодателна, изпълнителна и съдебна от една „Партия”, и още по-лошо – от един човек. А и Бургас вече си е патил от управници без коректив, поддържани безропотно от мнозинството в Общинския съвет. Това в никакъв случай не е демокрация. Сега е моментът да не го допуснем – в изборния ден 23.октомври, като гласуваме. Да гласуваме за интересите на хората, а не за интересите на ГЕРБ, ДПС, БСП, АТАКА и пр.

Най-добре е, преди да гласувате, да се вгледате в очите на децата си и да се запитате: Заслужават ли това, което аз сега ще им причиня?

Ние можем и знаем как да върнем усмивките Ви – на Вас и вашите деца.

Петър ЦОНЕВ