Кой командва в „Трейс“ и защо утихва шумът около смъртта на 17-те пътници?

Фирма „Трейс“ е под мой контрол. Аз държа половината от акциите, които са ми джиросани и аз командвам парада. С това се хвалил бизнесмен от близкото обкръжение на Делян Пеевски пред познати. Същият подчертавал, че има дебели връзки във властта и политиката.

Младият мъж с мускулесто тяло бил категоричен, че шумът около „Трейс“, която е ремонтирала участъка край Своге, където се случи трагедията с автобуса, скоро ще утихне и ще се забрави. Това съобщиха за Фрог нюз хора, станали свидетели на хвалбите. Не знам дали това, което твърди С.А. (инициалите са променени от редакцията) е вярно, но е много самоуверен и борави с имената на важни хора в държавата, сякаш обядва или вечеря с тях всеки ден, разказва един от източниците ни. Твърдял също, че Пеевски държи на къса верижка повечето шефове на институции и е недосегаем.

 

Високопоставен служител на „Трейс груп“ коментира кратко, че е чувал подобно нещо, но не го приема сериозно.

 

От началото на 2007 г. до края на 2017-а самостоятелно или в консорциуми компанията "Трейс груп холд" е спечелила 108 обществени за общо 984 574 573 лева. Това показва справка на в-к „Банкеръ“.

 

През 2017 г. "Трейс" е отчела консолидирани нетни приходи от продажби на стойност 314.3 млн. лв. Това е с близо 20% повече от 2016 г.

 

Компанията бе ангажирана с редица възлови инфраструктурни проекти, включително с изграждането на третия лъч на столичното метро, на магистралите "Хемус" и "Тракия", ремонта на бул. "Цариградско шосе", на обходните пътища на Враца и Монтана и много други.

Дружеството работи също така в Сърбия, където участва в строителството на част от паневропейския коридор №10. Реализира обекти и в Чехия. 

 

Според някои наблюдатели утихването на шума около смъртта на 17-те и ранените 21 пътници в автобуса до Своге, се дължи на акциите на прокуратурата срещу Ветко Арабаджиев и Миню Стайков. Има дори мнения, че това е част от замисъла за отклоняване на общественото внимание от „Трейс груп“

https://frognews.bg