Кой командва парада на пародията по БТВ?

Кой командва парада на пародията по БТВ?На желаещите да знаят кой командва парада в България беше демонстрирано нагледно доказателството за това в и чрез най-гледаната телевизия в страната Би Ти Ви.

В рамките на тристранен дебат за това кой да оглави (отново) поста на главнокомандващия един от кандидатите даде команда „мирно” и телевизията се смири.

Тристранната среща, на която присъства един от бъдещите президенти (както възкликна един от водещите в началото на предаването), Би Ти Ви наперено приложи холивудската хватка да анонсира изненади с призива зрителите да ги чакат със затаен дъх до края на предаването. Дочакаха ги и дори имаше продължение на следващия ден…

Първата изненада за зрителите беше, че за разлика от много други подобни предавания (например по БНТ, когато мерят зрителския вот), зарибените в ролята на шарани граждани няма да узнаят веднага какъв е резултатът от надприказването на претендентите, измерен от наетите за целта социолози.

Водещите осведомиха н.в. Зрителя да си гледа работата и да тръпне цяло денонощие в догадки кого е харесал н.в. Зрителя. Щели да му кажат на следващия ден в централните новини. За нагнетяване на очакването бяха показани междинни, но анонимни като имена резултати, според които първият по симпатии е ясен, но догонващите по доверие в съботната нощ са близки по резултат и дори си менят местата като втори и трети в течение на предаването. Което разгневи абонирания напоследък за ролята на основен играч в балотажа кандидат на БСП Ивайло Калфин.

Със самочувствието на властелин на положението кандидатът на президента Ивайло Калфин се накара превантивно на домакините си, че ползват за мерене на зрителския вот агенцията на Румяна Бъчварова, началник на кабинета на премиера Борисов. Не го трогна мигновената защитна пледоария на водещите, че госпожата била напуснала шефския пост в агенция Маркетлинкс.

Властелинът остана непреклонен, което предизвика следваща изненада: от БТВ започнаха да го молят да каже, коя агенция би искал да мери нагласите на зрителите. Но се натъкнаха на строго пренебрежение.

И ето че настъпи заветният миг зарибените шарани да седнат пред телевизорите. Както им беше обещано, надяваха се да научат съдбата си: на чия президентска въдица най-вероятно ще се хващат и през следващите 5 години, поне според измерените шансове в рамките на предаването на Би Ти Ви.

Вместо това ги изпържиха с още една (някой брои ли ги?) изненада: нямало да им кажат сега, а …след изборите на самия 23 октомври. Така поискал един от кандидатите!? Познайте (двете имена на др. Тодор Живков, както се казваше в онзи стар виц)!

БТВ си държи на думата: обещава изненади и щедро ги дипли една след друга. Защо ли не се изненадвам, че в рамките на една предизборна кампания за продължаване на управлението на Първанов др. Калфин се налага на БТВ със самочувствието на протеже на др.Първанов, който си е близък с др. собственик Красимир Гергов. Dejа vu *!

*Déjà vu – „нещо видяно”, нещо преживяно, което се повтаря, защото не получи отпор.

Иво ИНДЖЕВ

http://ivo.bg/