You are here

Кой? стои зад тази сделката след като ДПС чрез Рамадан Аталай се обяви против "намесата на държавата в частно-правни сделки"?

Ilian Vassilev

Хайде отгатнете Кой? стои зад тази сделката след като ДПС чрез Рамадан Аталай се обяви против "намесата на държавата в частно-правни сделки"? Виждате ли нови "либертарианци" - крадеш, трупаш и след това си слагаш щит пазарен либерализъм и -- Доган и Пеевски милиардери. 
Знаете ли каква е разликата - в нормалната пазарна икономика - тези двамата "юнака" ще направят парите чрез идеи и новосъздадена стойност, иновации и технологии. У нас го правят силово, като мутри, чрез кражба на публично или частно.
И след това става либерталианци и защитавам честните частници от намесата на държавата.
Но Цацаров преследва Трайчо и Симеон Дянков, не Доган и Пеевски. 
Мутри облечени във власт.

Фейсбук

"Сделката с ТЕЦ "Варна" е христоматия на гранд корупция и указател за начина по който ще се процедури. Подобна е и ЧЕЗ - България. Приходите на ЧЕЗ - България са основния източник на средства за погасяване на кредити и заеми, които са необходими за придобиване на компанията. Това вероятно ще доведе до изкуствено напомпване на печалбите, за да се легитимират огромни дивиденти, чрез които да се плати покупката. Тъй като плащанията "нагоре" към генерацията, към НЕК и ЕСО няма да бъдат приоритет, а новите собственици са имунизирани срещу надзорни или дисциплиниращи действия от държавата, отново ще се стигне до предпоставки за повишаване на цените и за включване на по-високи обороти на механизмите за квазиданъчно изземане на приходи от населението чрез по-високи цени на електроенергията. Това, което не могат да оправдаят като разходи, ще мине по графа "сигурност на електроенергийната система", "енергийна солидарност" или прочие схеми, които ви убеждавам, че вие трябва да плащате сметката, докато други дестабилизират системата.
И тъй като олигарсите си правят егоистичния капитализъм, защото за друг не са способни, поданиците ще трябва да приемат липсата на либерализиран и конкурентен пазар и нормата на по-високите сметки."

https://idvassilev1.blogspot.com/2018/09/blog-post_26.html