Колкото повече ББ лъже толкова повече изборите са по-близо.

Колкото повече ББ лъже толкова повече изборите са по-близо. Днешната закрита за журналисти визита в Неохим отново повтаря лъжите около намалението на цените на природния газ с 40 процента, но без да ви казва че преди това са били 130 процента по-високи, и като ги намали с 40 процента пак останаха по-високи.
Защо днес лъже? Защото Европейската комисия успя да помогне на румънския ТСО Трансгаз да прекрати договорите с Газекспорт и да освободи капацитетите на 2 и 3 тръба /клиентите ми знаят добре за това/ и така ТрансБалканския е освободен за пренос към и от Украйна. АКО обаче не беше блокиран от Борисов в България /същите тези 2 и 3 линии на ТБГ/ от договора за Турски поток. Румъния се освободи от опеката на Газпром. България на Борисов остана да брани монопола на Газекспорт. Срещу десетки милиони в рушвети.
Като запознат с темата казвам, от много години Газпром мотивира материално топ политици и мениджъри на Булгаргаз и БТГ, които му пазят интересите и не дават на конкурентите му да навлизат в и през България към други страни в региона.
И това е от много години. Сред "мотивираните" са български президенти, премиери, министи, шефоте на БТГ и Булгаргаз, депутати. Схемата продължава и сега.
За това и този азерски газ ги нервира, защото получават "мотивационн" от Газпром, а не могат да спрат конкурента му.
За това вместо река от азерски газ имате "поточе". Преди това същите "юнаци" блокираха по всякакъв начин и успяха да забавят интерконектора с Гърция.
Това е грандкорупция и доста хора знаят.
 
Фейсбук