You are here

Колко е мъдър бургаският кмет

колаж : "Под лупа"

Мъдър е бургаският кмет, мъдър ...

Сетиха се в София билетчето от 1.60 лв. да стане левче при замърсяване, но не могат да се мерят шопите с бургаските брилянтни идеи ...

Мдааа ... Изцепиха се те и от билетче за левче скочиха на 1.60 лв. и сега под натиск и в навечерие на европредседателството прилагат уж екологични отстъпки при замърсяване на въздуха с ФПЧ10 - зелено билетче по левче ...

Ама в Бургас имаме мъдър кмет, който хем разбира от транспорт и ни взеха най-скъпите полски автобуси, хем цената на билетчето не е 1.60 лв., а САМО 1.30 лв. което е "разумен" компромис  при редовно замърсяване с ФПЧ10 до 179 дни в годината и да не се налага да свалят цената на левче като в София.

А и билетите ни са зелени на цвят ...

А както е тръгнало обаче по почина на София скоро синята зона ще стане 2 лева, а жителите на кв. Долно Езерово, могат да пътуват и целогодишно с намалени цени на билетчето, защото колите им, разбирай комините на двете офшорки на една ръка разстояние от къщите им пушат така "здравословно", че просто всеки втори ден прескачат нормите ... Ако не вярвате вижте фактите :

И ако не вярвате на сайта на общината, ето и алтернативна информация :

Мдаа ... Ето как с мъдростта на бургаския кмет отново изпреварихме София със Соломоново решение - хем зелен билет, хем няма да намаляме цените, хем остава нещо и за касичката на общината и Бургасдрус.

Мъдър е той, мъдър ... И мъдро мълчи по такива важни въпроси ...

"Под лупа"