Колко пъти една водеща партия в България ще изключва свой избраник и и ще го обявява публично заради общественото мнение и колко пъти после тайно ще го приема в редиците си?

Grigor Lilov

Тайно ли го приемаха след всяко изключване
ИЗКЛЮЧЕНИЯТ ОТ ГЕРБ ПАК ГО ИЗКЛЮЧИХА
**** Една смърт ражда тревожни въпроси

Това съобщение е от 1 септември. Тази година. 
__________________________________________
"ГЕРБ изключи от редовете си Лазар Влайков. Партията оттегля политическата си подкрепа от Влайков като общински съветник и председател на Общинския съвет в Септември, както и го призовава да напусне общинския съвет като подаде заявление за прекратяване на пълномощията му като общински съветник. 
От ГЕРБ за пореден път заявяваме, че никога не сме и няма да разпъваме политически чадър върху никого и всеки, който нарушава законите на страната, трябва да понесе съответната отговорност"
___________________________________________
.
.
.
А това съобщение на медиите е от 27 януари 2012 година. 
_________________________________________
"С решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Лазар Влайков е изключен от структурите на партията. Причината е, че общинският съветник на ГЕРБ в Септември наръга с нож 40-годишен мъж от Пазарджик след скандал на пътя за заслепяване с фарове. (бел. моя - няколко удара в гърдите и гърба). Състоянието на пострадалия е стабилизирано след спешна операция в Университетска болница „Свети Георги" в Пловдив."
__________________________________________

Засега не знам дали е имало изключване от ГЕРБ или някоя друга партия или Влайков е бил безпартиен след обществен скандал през февруари 2008 г. с тежко пребит син на общинската съветничка Дора Пачева. Съветничката наема детективи да следят за срещи на районния прокурор Кацаров (който наблюдава делото) с Лазар Влайков. Влайков е оневинен, а Кацаров осъжда съветничката за намесата му в личното пространство.

Да напомня - Лазар Влайков е онзи, с чийто пистолет беше прострелян (от дете или от неизвестен, както се разследва) онзи ден във Виноградец ресторантьора Наско Тонкев.
(роден през 1973 г., завършил училище за двигатели с вътрешно горене, бизнесмен в селското стопанство, председател на кооперация "виноградец", женен, с 1 син)

Няма да се спирам на твърденията на близките, че изстрелът е бил произведен от Влайков. При почтено правосъдие Темида би трябвало да отсъди справедливо. Ако е такова...

******** ******* *******
Но най-сериозните въпроси са други: 
1. колко пъти една водеща партия в България ще изключва свой избраник и и ще го обявява публично заради общественото мнение и колко пъти после тайно ще го приема в редиците си? 
2. как процедира родната Темида и какво още трябва да се случи, за да свали превръзката от очите си? Как ви звучи твърдението пред правосъдието, че намушканият с нож сам се намушкал (и в гърба ли?!), докато размахвал оръжието, нападайки Влайков?! Личното ми мнение е, че такава достоверност куца. 
3. може ли да бъдеш избраник на народа при условие, че личността ти е непрекъснато замесена по един или друг начин в тежки криминални престъпления, макар че не си осъден?
4. кой стои зад гърба на такива като Влайков? 
5. може ли най-видни фигури от мутренските среди, достатъчно известни навремето, а сега поставени на завет, да са толкова всесилни сред политическия елит и пред Темида? Разбира се - не! Но е всесилен е онзи, който е застанал зад видната мутра. 
И последния, най-важен въпрос:
6. какви водачи си избира народа и може ли такъв народ да е Народа? И с какви очи после този "народ" мърмори с претенциите си към местните или централни политически и властови елити?

Снимка на Grigor Lilov.
 
Фейсбук
ЯдосанПоказване на още реакции

Коментар