You are here

Комисията за контрол над службите ще разгледа случая с отравянето на Гебрев

Следващият четвъртък в Комисията за контрол над службите ще има изслушване на всички компетентни органи по случая с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от официалния сайт на партията.

„Аз съм сигурен, че вече е създадена необходимата координация между българските, британските и европейските власти по случая и се работи по него“, каза Цветанов. Той добави, че ще бъде проверена и информацията за причастност на извършителя на това отравяне към случая „Скрипал“.

Цветан Цветанов коментира също, че има информации, според които в последните години България, ЕС и САЩ са подложени на хибридна атака от Русия. Той заяви, че има информации и за руска намеса в изборите на няколко страни, посредством онлайн и социални медии. Според него целта е да бъде дестабилизирана политиката на ЕС за единство и всеобщ просперитет.

Изказването на Цветанов идва след като по-рано през седмицата стана ясно, че руски агент, заподозрян във връзка с отряването с „Новичок“ в Солсбъри, е бил няколко пъти в България през 2015 г., а скоро след едно от посещенията му са били отровени българският бизнесмен Емилиян Гебрев и синът му.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/29760899.html