Консервативни авторитети консервират Борисов в буркана на властта, сделан в СССР

Ако щете вярвайте, но съм благодарен на левите си опоненти, че ми облекчават живота на политически коментатор и анализатор. Освобождават ме от необходимостта да ги коментирам и анализирам със своята прозрачност. В противен случай бих заприличал на онези бисоциалистически десни, които се опитват да прикрият срамотиите на властта, представяща се за дясна. Водят война със социалистическите си събратя по манталитет за отвличане на вниманието на публиката от деснеещата бисоциалистическа същност на тази пръскаща пари и пропагандна в чист социалистически стил управляваща върхушка.

Другояче стоят нещата при десните, които не дават поводи да се съмняваме в тяхната дясна политическа хетеросексуалност. Мъчнотията в анализирането и коментирането им идва от там, че казват и пишат предимно верни неща, но бранят властта като и “спестяват” неудобните въпроси и теми. 

Да вземем например евродепутата Александър Йорданов. Малко преди да бъде номиниран на избираемо място за сегашната си позиция бяхме поставени в позицията на боксовата круша под ударите на проруски екстремисти. Дори обмисляхме с него заедно да съдим др. проф. Нина Дюлгерова за нейният документиран в интервю за в. “Труд” призив именно на нас двата да ни бъде забранено да пишем. 

Не че се правя на Аристотел, нито пък А. Йорданов е Платон, но истината ми е по-скъпа от гнева по адрес на  евродепутата.

Г-н Йорданов умее да бъде убедителен, когато пожелае. Цитирал съм го в една от книгите си по темата за руските козни срещу България. Сега той заслужи адмирации на съответната публика с присъединяването си към евродепутатите, поискали оставката на върховния представител на ЕС за външна политика заради яловото му посещение в Москва, оказало услуга на Кремъл чрез тази очевидно солова акция на неподготвения за очаквания сблъсък с руската мечка евродипломат.

В същото време г-н Йорданов не проява никакво желание да постави въпрос от това естество на Бойко Борисов за скандала на 2020 -та с прокопаването на България за целите на руската агресивна стратегия да заобикаля и задушава Украйна. Нула желание! А нулите са нещо, което усилва ефекта от единиците многократно, когато нулите се допишат след тях. По този начин единицата мярка усилие за заклеймяване на режима на Путин се занулява като резултат, когато уравнението се пренеса на българска почва в контекста на Борисовия слугинаж пред Кремъл, премълчаван и от г-н Йорданов.

Същото се отнася и за други коментатори и анализатори от десния сектор на българския политически мач. Там Георги Харизанов играе направо треньор. Научихме от негово телевизионно интервю днес, че има собствени номинации за водачи на листи на ГЕРБ за предстоящите избори. Ок, значи е много влиятелен в ГЕРБ. Харизанов се пази да изглежда като екзалтиран слуга на Борисов и е критик на Путин, доколкото знам. Но не и в частта, която обединява Путин и Борисов по същата тема за руския газопровод.   

Чудех се дали да споменавам клиничният случай с бившия ( какво ли не, но най-вече конституционен съдия) Георги Марков. Той задръжки във венцехваленето на Борисов няма, освен за факта, че той слугински прокара за рекордно кратко време през България газовата примка за Украйна на Путин. И за Г.Марков тази територия на разсъжденията е забранена зона. Най-десният от десните Георги Марков призоваваше германският народ на бунт към дясната Меркел заради мигрантите и пророкуваше как тя всеки момент щяла да бъде пометена от властта, разграничавайки се в това отношение от Борисов. Но за газовото предателство по руска линия на премиера ни към самата България не се одързостява да се изказва.

Да не говорим, че водеща трибуна за г-н Марков е една електронна медия, която в момента гордо е обявила класация на собствените най-четени публикации,  две от които в първата тройка са откровена, визуализирана порнография. В буквалния смисъл.

Никой не обича да му правят забележки за какво не пише и не говори. Споменатите примери, към които мога да прибавя още доста, обаче не се отнасят до кой да е, а до емблематични фигури, определящи облика на авторитетите, гравитиращи около ГЕРБ от позиции, парадираща с дясна ориентация. И са все консерватори. Само че консервират във властта не друго, а един руски инструмент за влияние в България, региона и Европа, какъвто е Борисов.

https://ivo.bg/2021/02/09/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%81%d0%b5%d1%80%d0%b2%d0%...