КОНСПИРАЦИИ ЗА ОБЩЕСТВЕНА КОНСУМАЦИЯ - СЪЗДАДЕНИ ДА КРИЯТ ИСТИНСКА КОНСПИРАЦИЯ

Grigor Lilov

Понеже отговорът на коментара се оказа дълъг, пускам го като отделен пост. Става дума за дискусията от поста на 22 октомври „МАСКИТЕ, ИДИОТЩИНАТА НА ВЛАСТИТЕ И ЕПИДЕМИЯТА”.
Г-жо Тончева, това е поредният случай на купената наука, защищаваща частни корпоративни интереси. Това е пореден случай на скрит лобизъм за огромна по размери и световна финансово-политическа стратегия във връзка с епидемията.
Ще започна от най-елементарното – от А и Б, за да стигнем и до Я, за да стигнем до истинската конспирация, маскирана чрез такива като тази, на която се доверявате.
.
Научното светило д-р Ийдън е основател и шеф на собствена биотехнологична компания Ziarco, която беше придобита от огромния фармацевтичен гигант Novartis през 2017 г.
Този концерн закъсня с реакцията си на Короната и се отказа от разработване на своя ваксина. Сега заради фенамена на намаления поток от хора към болниците с други, различни от Короната заболявания губи от оборотите заради спаднали продажби на лекарствени препарати за тях.
Следователно има интерес да се възобнови този поток – хората да се лишат от страх и пак да започнат за щяло и нещяло да тичат по лекари и болници.
.
От друга страна медията Talкradio, работещо в Ирландия и Англия, което даде думата на д-р Ийдън, е част от империята на мултимилиардера и медиен магнат Мърдок.

 За повече достоверност давам линк към самото интервю и пълния му текст:
https://www.youtube.com/watch?v=Ch7wze46md0
.
ЕДНА ВЕЛИКА ДЕКЛАРАЦИЯ И ВЕЛИКА ЛЪЖА
.
Мърдок е един от хората, които подкрепят „Великата Декларация от Барингтън” от 4 октомври тази година.
За нея българските тролски фабрики, понеже са мисирски, още не са научили, за да я запеят в хор и всички българи да й повярват. Дори и великият ни корифей д-р Мангъров не я цитирал нашироко и надълго, за да аргументира дивотиите си.
.
Затова ще разкажа и за нея, понеже тя е първопричината за разпространението на такава пропаганда, вкл. и от такива видни световни специалисти и учени като д-р Ийдън

Декларацията е дело на други видни имена в науката: епидемиоложката и вирусоложката Сунетра Гупта от Оксфордския университет, специалиста по икономика на здравеопазването Джей Батачаря от Станфордския университет и доктора Мартин Кулдорф от Харвардския университет. Въобще, както виждате, най-, ама най-елитни световни университети и научни центрове.
.
Подписана е от над 400 видни световни учени, а общо – от много хиляди и хиляди специалисти.
Какво пише в нея?
~~~~~~~~~~~~~~
Защищава тезата: оставете епидемията да се шири свободно, въобще не тествайте по-младите, така нар. стаден имунитет е далеч по-нисък!
Трябва да се осигури защита само на уязвимите – най-възрастните и хората с други съпътстващи тежки заболявания.
~~~~~~~~~~~~~~~
.
Обаче тази Декларация има тежки дефекти. Ето ги:
1.
Мълчи, че не е ясно дали въобще съществува стаден имунитет при Короната. Да поясна и още една манипулация: самото понятие „стаден имунитет” се използва и е рожба на науката за ваксинацията, но не и на епидемиологията. Хиляди и хиляди са болестите, за които е доказано, че при тях не съществува даден от природата имунитет или е частичен или временен и ако ги оставим да се ширят свободно, ще опустошат човешката популация (холера, чума и т.н.)
2.
Не обяснява защо само и единствено при Короната стадният имунитет ще е с много по-нисък показател. (ако го има въобще този имунитет, понеже събраните досега масиви от научни данни не го доказват)
3.
Не дава аргументи срещу досегашните наблюдения, че индивидуален имунитет след преболедуване не се изработва или ако се изработва, е твърде краткотраен.
4.
Пренебрегва натрупалия се масив доказани факти, че част от преболедувалите остават с тежки здравни поражения и практически са инвалиди.
5.
Не посочва никакъв начин как ще се защитят по-възрастните и уязвимите, след като няма как да не контактуват с по-младите и не толкова уязвими.
6.
Пренебрегва данните, че сред най-засегнатите групи, а в редица държави и най-пострадалата са мъжете между 50 и 60 години, които трудно могат да се нарекат възрастни.
*** Факт, който се крие навсякъде и за тази конспирация никъде не се говори и пише никъде масово. А истинската конспирация е там, където за нея не се знае от обществото, пази се в тайна, а не когато се разтръбява на всеки ъгъл, за да повярват хората, че е конспирация.
7.
Изтъкна правилно косвените щети, причинени от пандемията, но решението, което предлага, е да се увеличат преките щети от болестта.
.
На 12 октомври авторите на Декларацията твърдяха, че имат над 400 000 подписа в своя защита от научната и лекарска общност в света.
Но стана скандал – редица подписи се оказаха фалшифицирани, медици и учени, които са подписали Декларацията, се оказаха не такива.
От друга страна други най-видни световни учени и световни здравни и научни центрове посочиха, че Декларацията е лозунг за евентуален тест за евгеника и апотеоз на идеята на Малтус за редуциране на световното население до „приемлива величина”.
И в резултат Декларацията тихомълком беше прибрана и потулена от обществото.
.
Аз този случай – с Декларацията от Барингтън не съм разследвал.
Но през март се занимавах с такава подобна и още по-мастито звучаща декларация – „Открито писмо” до световната общественост от група световно известни вирусолози, публикувано в свърхавторитетното медицинско издание „Ланцет” и изцяло подкрепено от редица организации, вкл. и от Световната здравна организация (СЗО).
В него те защищаваха тезата за естествения произход на Короната като произхождаща от вид прилепи. (сега тази теория за прилепите е напълно е отречена от науката)
Оказа се, че всички те са свързани с големи договори и поръчки от Китай за научни изследвания от една страна. А от друга – позволили са си крайно некоректно цитиране, дори и лъжливо на източниците за техните изводи, направили са цитиране на научни статии и факти, посочени за доказателства, които се оказаха манипулирани или неверни.
.
Пътьом засегнах темата и в пост тук, в профила ми - пьтьом, макар и не като основна, понеже скандалът не можеше да бъде повлиян от България и усилията ми бяха концентрирани в чужбина.
**** Виж тук преди 8 месеца – на 24.02.2020
ЕПИДЕМИЯТА – ВЕЧЕ ПАНДЕМИЯ
**** Финансовите щрауси за спад от 0.5% - глупости! Поне 10% от световния БВП **** Какво каза наистина Си ДзинПин - даде властта на армията! **** 7-ти мъртъв в Италия, ще следват нови и нови **** Лъжите на СЗО и някои учени на фона на ужасяващо, раздиращо сърцето среднощно видео от Ухан
линк към поста:

https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/2718548961594359
.
Като резултат от скандала с „научната пропаганда”, която беше разкрита и доказана като лъжлива, съответното Открито писмо тихомълком беше прибрано, потулено и вече не се споменава никъде.
Никъде, макар че е нагледен пореден пример как Китай продължава да манипулира и фалшифицира фактите за Короната и как заплаща за това и на най-видни световни учени.
.
_____________________
Комерсиализацията на науката се оказа като монета с двете й страни. Тя има огромни положителни ефекти за развитието на самата наука, за превръщането й в значим обществен фактор на развитие. Но има и отрицателен – започна да се използва покрай икономически и политически интереси като инструмент за пропаганда сред населението.
______________________
Запомнете – пропагандата, дори и научна по форма, никога не е истината!
Никога!
.
Новата изява на д-р Ийдън е нова форма на идеите от тази Декларация.
След като Декларацията пропадна, се търси друг начин за оборване на политиките на защита на населението – невалидност на тестовете, уж намаляваща смъртност и др. подобни подходи.
.
============================
И вие, и милиони други хора търсят конспирацията. И я намират именно в конспиративните теории, които им се предоставят умишлено за ваша консумация чрез „герои”, които се етикират като борци срещу „конспирацията”, за да се скрие, да се маскира истинската конспирация.
============================
.
ГОЛЯМАТА КОНСПИРАЦИЯ ОКОЛО ВЕЛИКАТА ДЕКЛАРАЦИЯ
.
Защото вторият скандал около "Великата декларация от Барингтън" и последователите й като посочения от вас д-р Ийдън не избухна като обществена бомба.
Спонсор и фактически автор на Декларацията се оказа Американския институт за икономически изследвания в Барингтън, Масачузетс.
Това е крайно неолибертиански мозъчен тръст, финансиран от възможно най-богатите милиардери в света – всички имена, за които се сетите и не се сетите.
.
Оказа се, че има съвпадение на интересите:
• на китайското ръководство – да неглижира епидемията и отговорността си за нея, представяйки я за нещо като грип;
• на кремълското – да принизява защитните мерки с надеждата, че разрастването на болестта ще дестабилизира Запада;
• на среди от Запада – също да я неглижират заради идеологеми, свързани с изкуствената евгеника от една страна и ограничеността на природните ресурси в света, а от друга – с огромни техни икономически и финансови интереси в Китай. Тези среди разбират, че ако отговорността и вината на Китай намерят широк обществен отзвук, ще се стигне до санкции и загуби за трилиони и трилиони долари за тях.
.
Това е истинската конспирация зад Короната, за която не се говори и пише, която се заглавичка от пропагандата, от разни медии и експерти по света (и у нас) чрез измислени специално за целта конспиративни теории срещу политиките на защитни мерки.
Тези огромни интереси са и истинската причина за непоследователността на правителствените политики на западните държави в борбата срещу Короната и нежеланието им да разкрият истината за китайската чума заради онова, което се нарича „необятен и перспективен китайски пазар”!
.
Такава политика е много опасна, особено за малките държави, за нас, които живеем в България.
Големите страни имат голямо население.
Ако се позовем на философията и диалектиката на Хегел, тези количествени параметри им дават и нови качествени показатели.
Колкото и силна и смъртоносна епидемия да има, тя няма да може да ги обезлюди съвсем, да ги върне от цивилизацията обратно в първобитно оцеляващи групи от хора.
Но при малките страни като нашата, такава хипотеза е реална опасност, ако ситуацията напълно се изпусне от контрол.
И затова толкова се дразня от продуктите на тролските фабрики - от масовото у нас доверие към наукообразния им характер.
.
Личното ми мнение е, че изходът от епидемията обаче ще се реши от самото общество – не от неговия стаден имунитет, а от неговия колективен интелект. И от индивидуалния на всеки човек и съответно постъпките му.
Защото не можем да се сърдим нито на правителствата, нито на тези интереси, които посочих, понеже изборът в крайна сметка е наш и нашият интерес: какво поведение да спазваме, на какво да вярваме или да не вярваме и какво да изискваме от хората, които сме избрали да ни ръководят.
.
**** Бел. за пореден път предупреждавам, че всеки, който се опита да отрича епидемията или смъртоносната заплаха, която носи, ще бъде блокирам. Компромиси с общественото здраве не допускам.

Фейсбук