You are here

Кошлуков се извини за средния пръст в ефир

Програмният директор на БНТ се извини за скандала със средния пръст в национален ефир. Той обаче се оправда, че е бил провокиран да действа по този начин. Това направи той в предаването ”Още от деня” по БНТ, на което е и водещ.

"Мисля, че дължа извинение за неприличния жест. Той, разбира се, бе провокиран от подобни жестове, придружени с нападки и обиди към мои колеги от БНТ. Но това не ме оправдава. Първо, защото съм лице на БНТ и не мога да слизам до нивото на тези хора. Второ, защото имам достатъчно опит като водещ и би следвало да се владея по-добре. Нито пък ситуацията е била толкова трудна. И като дисидент, и като политически затворник, и като студентски опозиционен лидер съм имал далеч по-тежки ситуации. Така че без увъртане трябва да кажа: дължа и ви поднасям мойте извинения. Няма да се повтори. Но трябва да добавя, че ако отново някой нападне мои колеги, аз отново ще реагирам. По-възпитано, но ще реагирам", заяви Кошлуков.

 

Съветът за електронни медии (СЕМ) най-вероятно само ще наложи глоба на обществената телевизия за нарушаване на "добрите нрави". Санкцията за медията е от 3 000 до 15 000. Изискан е спешен доклад от експертите по казуса "Кошлуков", който ще бъде обсъждан на заседание на регулатора във вторник. 

https://frognews.bg